Articolul precedentDolgozzunk minden korosztályért!
  Articolul următorAltruismul

  Binecuvântarea iertării

  „Așa să vorbiți lui Iosif: «O, iartă nelegiuirea fraților tăi și păcatul lor, căci ți-au făcut rău!»” (Geneza 50:17)

  Ascultă ediția audio aici.

  Această cerință rostită de Iacov înainte de a muri i-a fost transmisă lui Iosif de frații săi, care se temeau de răzbunare. Ceea ce nu știau ei era că, în cea mai tristă zi din viața sa, când, legat în lanțuri, era târât către o țară necunoscută, Iosif se predase Dumnezeului despre a cărui iubire tatăl său îi vorbise deseori. Într-o singură zi, el fusese transformat dintr-un tânăr răsfățat și fără griji într-un om responsabil, răbdător și dispus să învețe lecțiile pe care Dumnezeu avea să i le predea în exil. Doar iertând cruzimea fraților săi putea privi dincolo de realitatea aparentă, având viziunea de ansamblu a planului divin, și se putea bucura deplin de binecuvântarea de a fi alături de tatăl său în ultimii ani de viață și de a fi înconjurat de frații săi, care îl priveau acum cu dragoste și recunoștință.

  Binecuvântarea pe care o primim atunci când iertăm este exprimată elocvent de mărturisirea făcută de Corrie ten Boom după ce l-a iertat pe unul dintre gardienii care o păziseră în lagăr. Conștientă că iertarea nu este o emoție, ci o atitudine, ea L-a rugat pe Dumnezeu să-i dea puterea de a ierta. Când a strâns mâna întinsă a fostului ei gardian, a simțit că s-a produs miracolul: „Această căldură tămăduitoare părea să-mi inunde întreaga ființă, aducând lacrimi în ochi.” Niciodată până atunci ea nu mai trăise dragostea lui Dumnezeu atât de intens.

  Iertarea este un atribut al lui Dumnezeu, iar noi vom putea ierta deplin doar dacă stăm în prezența Sa și ne lăsăm transformați.

  Ajută-mă, Doamne, azi să trăiesc în viața mea iertarea și să îi privesc pe aceia care mi-au greșit așa cum îi privești Tu!

  Provocare:

  Există în viața ta persoane care încă așteaptă să fie iertate? Poate chiar tu ai greșit și ai nevoie ca cineva să îți acorde iertare. Nu ezita să oferi sau să ceri iertare! Eliberarea de resentimente, de furie sau de vină va face din tine un om fericit.

  Claudia Botezat
  Conferința Oltenia

  Binecuvântarea iertării - Devoțional zilnic. Ajută-mă, Doamne, azi să trăiesc în viața mea iertarea și să îi privesc pe aceia care mi-au greșit așa cum îi privești Tu! PROVOCARE: Există în viața ta persoane care încă așteaptă să fie iertate? Poate chiar tu ai greșit și ai nevoie ca cineva să îți acorde iertare. Nu ezita să oferi sau să ceri iertare! Eliberarea de resentimente, de furie sau de vină va face din tine un om fericit.
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...