Articolul precedentMenjetek el ti is a szőlőbe!
  Articolul următorOnestitatea

  Campion la bunătate

  „Cine urmărește neprihănirea și bunătatea găsește viață, neprihănire și slavă.” (Proverbele 21:21)

  Ascultă ediția audio aici.

  Pentru cei mai mulți dintre noi, viața este o continuă competiție și, în această întrecere acerbă, devenim suspicioși, individualiști și uităm adesea să fim buni unii cu alții.

  Într-o zi, o învățătoare i-a provocat pe copii la un exercițiu de imaginație, întrebându- i ce își doresc cel mai mult. Răspunsurile au variat de la banale jucării la lucruri de valoare, de la călătorii și profesii la întâlniri cu vedete și personaje din filme. A surprins-o răspunsul unui băiețel, care își dorea să devină campion, și nu unul oarecare, ci campion la bunătate pentru a putea ajuta familiile cu probleme.

  În Scriptură există multe exemple de bunătate, însă aș vrea să aduc în prim-plan o experiență impresionantă din viața lui David. După moartea lui Saul și a lui Ionatan, David a întreprins o acțiune cu totul și cu totul neobișnuită. În loc să-i extermine pe toți descendenții lui Saul pentru a-și asigura puterea, el a cerut să fie adus la palat Mefiboșet, fiul lui Ionatan. Nu l-a preocupat doar situația materială, ci și statutul acestui descendent de viță împărătească, pe care l-a așezat la masa sa.

  Astfel de atitudini schimbă radical lumea în care trăim, făcând-o mai luminoasă, mai plăcută. Bunătatea se naște în inima omului modelat de prezența Duhului Sfânt și generează la rândul ei bunătate.

  Maica Tereza și-a dedicat întreaga viață îngrijirii oamenilor săraci, bolnavilor de lepră și copiilor abandonați din India. Când un ziarist a observat-o cum spăla rănile infectate ale unui muribund, i-a mărturisit că el nu ar putea face asta nici pentru un milion de dolari.

  — Nici eu, i-a răspuns Maica Tereza, nu aș putea-o face pentru un milion de dolari, însă din iubire față de Hristos, da, și cu bucurie.

  Te rog, Doamne, să mă înveți azi lecția bunătății și a generozității și să îmi modelezi sufletul ca să simt iubire pentru oamenii din jurul meu!

  Provocare:

  Propune-ți astăzi să manifești bunătate față de cineva care nu este pe lista ta de preferințe! Încearcă să-i cunoști nevoile și oferă-i ajutorul necesar!

  Claudia Botezat
  Conferința Oltenia

  Campion la bunătate - Devoțional zilnic. Te rog, Doamne, să mă înveți azi lecția bunătății și a generozității și să îmi modelezi sufletul ca să simt iubire pentru oamenii din jurul meu! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să manifești bunătate față de cineva care nu este pe lista ta de preferințe! Încearcă să-i cunoști nevoile și oferă-i ajutorul necesar!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...