Articolul precedentMinden kincsünket adjuk Istennek!
  Articolul următorAscultarea

  Curajul

  „V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri, dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea.” (Ioan 16:33)

  Ascultă ediția audio aici.

  Suntem puși deseori în situația de a lua decizii importante ce necesită curaj și hotărâre, decizii menite să ne schimbe radical viața și poate chiar viața celor din jurul nostru. Atunci când a spus: „Îndrăzniți!”, Isus nu ne-a asigurat că va înlătura obstacolele și greutățile din viața noastră, dar ne-a asigurat că finalul va fi o reușită. Actele de curaj se hrănesc din credință, din convingerea omului vizionar.

  Destinul lui Moise a fost unul de excepție. Dumnezeu l-a ales să elibereze poporul Său din robie. Începutul istoriei acestui om al credinței a fost scris cu mult curaj de câteva persoane care au ales să i se opună faraonului pentru că aveau o viziune mai înaltă și principii imuabile. Deși în Israel s-au născut mai mulți copii de parte bărbătească, doar Amram și Iochebed au ales să acționeze împotriva decretului regal, pentru că ei credeau într-un destin mai bun decât acela al robiei în Egipt. Maria, care era doar o copilă, a supravegheat coșulețul care plutea pe Nil și i-a vorbit cu încredere prințesei Egiptului, sugerându-i cea mai potrivită bonă.

  La vederea copilului lipsit de apărare care plutea în derivă în apele periculoase, fiica faraonului a simțit empatie pentru mama evreică ce și-a abandonat fiul pe apă cu credința că Dumnezeu îl va salva. În ciuda faptului că era fiul unor sclavi și că exista un edict regal care condamna la moarte orice copil evreu, ea a văzut în el un mare conducător. Din această viziune s-a născut curajul de a-l numi fiul ei și de a-l crește ca pe un descendent de viță regală.

  Astăzi, Domnul ne cere să fim curajoși și să ne lăsăm motivați de idealul Său pentru noi, să ne însușim viziunea Sa și să contribuim la salvarea acelora care plutesc în derivă pe apele învolburate ale unei societăți care și-a pierdut reperele morale.

  Tată, dă-mi curajul să îmi îndeplinesc idealurile și să Te onorez prin faptele mele în fața oamenilor!

  Provocare:

  Care sunt cele mai mari temeri din viața ta? Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea putere să le învingi și mergi înainte cu El!

  Claudia Botezat
  Conferința Oltenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Mustrarea nu dăunează acceptării

  Dragi părinți, nu ocoliți cuvintele de avertizare pentru copiii și tinerii din casele voastre! Veți secera cele mai mari bucurii când îi veți vedea că Îi dau dreptate lui Dumnezeu și fac legământ cu El. Chiar azi, semănați o avertizare cu blândețe și dragoste! PROVOCARE: Ce lucru pe care îl fac copiii tăi ești convins că nu este bun? Roagă-te astăzi să ai putere să le spui cu blândețe că Dumnezeu vrea să le dea putere să renunțe la el!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...