Articolul precedentMinden kincsünket adjuk Istennek!
  Articolul următorAscultarea

  Curajul

  „V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri, dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea.” (Ioan 16:33)

  Ascultă ediția audio aici.

  Suntem puși deseori în situația de a lua decizii importante ce necesită curaj și hotărâre, decizii menite să ne schimbe radical viața și poate chiar viața celor din jurul nostru. Atunci când a spus: „Îndrăzniți!”, Isus nu ne-a asigurat că va înlătura obstacolele și greutățile din viața noastră, dar ne-a asigurat că finalul va fi o reușită. Actele de curaj se hrănesc din credință, din convingerea omului vizionar.

  Destinul lui Moise a fost unul de excepție. Dumnezeu l-a ales să elibereze poporul Său din robie. Începutul istoriei acestui om al credinței a fost scris cu mult curaj de câteva persoane care au ales să i se opună faraonului pentru că aveau o viziune mai înaltă și principii imuabile. Deși în Israel s-au născut mai mulți copii de parte bărbătească, doar Amram și Iochebed au ales să acționeze împotriva decretului regal, pentru că ei credeau într-un destin mai bun decât acela al robiei în Egipt. Maria, care era doar o copilă, a supravegheat coșulețul care plutea pe Nil și i-a vorbit cu încredere prințesei Egiptului, sugerându-i cea mai potrivită bonă.

  La vederea copilului lipsit de apărare care plutea în derivă în apele periculoase, fiica faraonului a simțit empatie pentru mama evreică ce și-a abandonat fiul pe apă cu credința că Dumnezeu îl va salva. În ciuda faptului că era fiul unor sclavi și că exista un edict regal care condamna la moarte orice copil evreu, ea a văzut în el un mare conducător. Din această viziune s-a născut curajul de a-l numi fiul ei și de a-l crește ca pe un descendent de viță regală.

  Astăzi, Domnul ne cere să fim curajoși și să ne lăsăm motivați de idealul Său pentru noi, să ne însușim viziunea Sa și să contribuim la salvarea acelora care plutesc în derivă pe apele învolburate ale unei societăți care și-a pierdut reperele morale.

  Tată, dă-mi curajul să îmi îndeplinesc idealurile și să Te onorez prin faptele mele în fața oamenilor!

  Provocare:

  Care sunt cele mai mari temeri din viața ta? Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea putere să le învingi și mergi înainte cu El!

  Claudia Botezat
  Conferința Oltenia

  Curajul - Devoțional zilnic. Tată, dă-mi curajul să îmi îndeplinesc idealurile și să Te onorez prin faptele mele în fața oamenilor! PROVOCARE: Care sunt cele mai mari temeri din viața ta? Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea putere să le învingi și mergi înainte cu El!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...