Articolul precedentHamis és valódi lelkesedés
  Articolul următorRenunţarea

  Modestia – virtutea oamenilor de succes

  „El înalță pe cei smeriți și izbăvește pe cei necăjiți.” (Iov 5:11)

  Ascultă ediția audio aici.

  Este larg răspândită concepția că omul modest este fie unul lipsit de merite, fie unul care nu își cunoaște valoarea, iar în societatea noastră umilința este privită cu dezaprobare, cu dispreț. De-a lungul istoriei însă, oamenii cu adevărat importanți au fost persoane modeste.

  Maria, persoana pe care Dumnezeu a ales-o ca mamă pentru Fiul Său, era o tânără cu multe calități. Un aspect al firii ei se observă încă din primele rânduri ale relatării biblice – modestia. Cântarea ei de laudă ilustrează atât supunerea totală față de voia lui Dumnezeu, cât și umilința ei profundă (Luca 1:46-55).

  Mai târziu, Domnul Isus a fost exemplul suprem de umilință. Deși era Fiul lui Dumnezeu, nu a considerat „ca un lucru de apucat” să fie deopotrivă cu Dumnezeu, ci „a luat un chip de rob”, iar atitudinea Sa a fost una de ascultare și de smerenie (Filipeni 2:6,7).

  Azi e nevoie mai mult ca oricând de oameni modești care să se lase folosiți de Dumnezeu pentru a realiza lucruri mărețe și, printr-o atitudine plăcută și amabilă, să schimbe în bine viața oamenilor cu care interacționează.

  Irena Sendler, asistentă socială în Polonia ocupată de naziști, animată fiind de dragostea față de Dumnezeu și de oameni, a reușit să salveze în anul 1942 peste două mii cinci sute de copii și de bebeluși din ghetourile evreiești. Nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace în 2007, Irena a rămas o persoană modestă. Întrebată despre activitatea de salvare a copiilor, ea a răspuns simplu: „Fiecare copil salvat este o justificare a existenței mele pe pământ, nu un titlu de glorie.”

  Doamne, Îți mulțumesc că ești un Dumnezeu minunat, că privești cu îndurare la imperfecțiunea mea și îmi atribui toate meritele Tale!

  Provocare:

  Azi, când privești măreția lui Dumnezeu care se oglindește în perfecțiunea naturii, amintește-ți că și tu ești creația Sa și că tot ce ești și ai este darul Lui pentru tine!

  Claudia Botezat
  Conferința Oltenia

  Modestia – virtutea oamenilor de succes - Devoțional zilnic. Doamne, Îți mulțumesc că ești un Dumnezeu minunat, că privești cu îndurare la imperfecțiunea mea și îmi atribui toate meritele Tale! PROVOCARE: Azi, când privești măreția lui Dumnezeu care se oglindește în perfecțiunea naturii, amintește-ți că și tu ești creația Sa și că tot ce ești și ai este darul Lui pentru tine!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...