Articolul precedentSzilárd alapzat
  Articolul următorO conştiinţă curată

  Puterea sacrificiului

  „Iartă-le acum păcatul! Dacă nu, atunci șterge-mă din cartea Ta pe care ai scris-o!” (Exodul 32:32)

  Ascultă ediția audio aici.

  De-a lungul istoriei, oamenii credincioși nu au fost scutiți de probleme și de dificultăți, iar ascultarea de Dumnezeu și împlinirea voinței Sale au fost posibile cu multe sacrificii. Noe a suferit ironia și disprețul contemporanilor săi, Avraam și-a părăsit locurile natale și familia, Iosif a fost vândut rob…

  Călătoria prin pustiu a israeliților a fost un lung șir de nemulțumiri și răzvrătiri, de păreri de rău și reconsacrări. În ciuda dificultăților călătoriei, a oboselii și a nemulțumirilor repetate, Moise și-a îndeplinit misiunea cu abnegație, cu credincioșie și cu dragoste față de cei pe care îi salvase din robie.

  Când Dumnezeu a vrut să renunțe la poporul îndărătnic, Moise nu doar că a refuzat să devină „strămoșul unui neam mare” (Exodul 32:10), ci a și mijlocit pentru cei care îl contestaseră adesea. Atunci când I-a cerut ferm lui Dumnezeu să-l șteargă mai degrabă pe el din cartea Sa decât să renunțe la poporul Său, Moise a scris una dintre cele mai frumoase pagini din istoria omenirii. Acest moment prefigura vremea în care Creatorul universului avea să Se ofere pe Sine pentru a salva omul răzvrătit.

  În anul 1958, Elisabeth Elliot a mers împreună cu fiica ei în vârstă de 3 ani să trăiască în tribul Auca (astăzi Huaorani). Însuflețită de dragostea lui Hristos, care S-a jertfit pentru salvarea omului, ea dorea să le ducă acestor oameni vestea bună a Evangheliei. Prin această alegere, Elisabeth a dovedit sacrificiu de sine și o dragoste necondiționată față de ucigașii soțului său (cu doi ani în urmă, soțul ei făcuse parte dintr-un grup de cinci misionari care fuseseră atacați de câțiva războinici în timp ce încercau să contacteze tribul respectiv).

  Doamne, ajută-mă să fiu alături de cei mai tineri, să îi încurajez și să îi susțin!

  Provocare:

  Predă-I azi fără rezerve lui Dumnezeu viața ta și alege ca, din dragoste pentru El și pentru oameni, să împlinești destinul la care te-a chemat El!

  Claudia Botezat,
  Conferința Oltenia

  Puterea sacrificiului - Devoțional zilnic. Doamne, ajută-mă să fiu alături de cei mai tineri, să îi încurajez și să îi susțin! PROVOCARE: Predă-I azi fără rezerve lui Dumnezeu viața ta și alege ca, din dragoste pentru El și pentru oameni, să împlinești destinul la care te-a chemat El!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...