Articolul precedentA menny vár rád
  Articolul următorUrmează-Mă!

  Sensibilitate şi empatie

  „Când le-a văzut credința, Isus a zis: «Omule, păcatele îți sunt iertate!»” (Luca 5:20)

  Ascultă ediția audio aici.

  Dumnezeu ne cere să fim sensibili la oamenii din jurul nostru, să fim empatici, atenți la adevăratele lor nevoi și să facem tot ce depinde de noi ca să le fie bine. Pentru aceasta trebuie să renunțăm la prejudecăți, să nu considerăm că suntem atât de înțelepți, încât înțelegem deplin ce simte, gândește sau are nevoie omul din fața noastră.

  Atunci când a privit bolnavul, Isus a văzut, dincolo de nevoia lui aparentă, dorința de a fi iertat.

  În timp ce le prezentam copiilor importanța lecturii, am primit cea mai inedită definiție a imaginației.

  — Imaginația este atunci când mama îmi spune să mă gândesc că mănânc un sandvici bun, plin cu brânză cremoasă și multe legume, iar eu am în mână doar o bucată de pâine, mi-a spus un băiețel timid, pe jumătate ascuns în bancă.

  Voiam să îi ajut să-și dezvolte capacitățile intelectuale și să îi atrag în lumea fascinantă a cărții, dar ei aveau nevoi stringente. De câte ori nu facem această greșeală? Ne implicăm, investim efort și timp pentru a veni în ajutorul oamenilor, dar, fiindcă suntem tributari unor șabloane de gândire, le oferim ce credem noi că le lipsește, fără să le cunoaștem adevăratele nevoi și probleme.

  În data de 7 iunie 1926, Gaudí a fost lovit grav de un tramvai. Pentru că în ultima parte a vieții neglijase mult aspectul exterior, a fost confundat cu un cerșetor. La acea vreme, în Spania exista o repulsie față de oamenii străzii, așa că l-au transportat târziu la un spital destinat oamenilor săraci. Mă întreb ce au simțit aceia care au evitat să-l ajute pe sărmanul rănit când au aflat că nu era nimeni altul decât celebrul arhitect Antonio Gaudí, care își dedicase întreaga viață construirii catedralei Sagrada Família?

  Folosește-mă, Doamne, ca o binecuvântare pentru aproapele meu!

  Provocare:

  Evită să pretinzi că poți citi gândurile oamenilor și lasă-L pe Dumnezeu să te sensibilizeze la nevoile lor!

  Claudia Botezat
  Conferința Oltenia

  Sensibilitate şi empatie - Devoțional zilnic. Folosește-mă, Doamne, ca o binecuvântare pentru aproapele meu! PROVOCARE: Evită să pretinzi că poți citi gândurile oamenilor și lasă-L pe Dumnezeu să te sensibilizeze la nevoile lor!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...