Articolul precedentIsten vezetni akarja népét
  Articolul următorBucurie în necaz

  Implică-te şi fii model!

  „Cine este Pavel? Și cine este Apolo? Niște slujitori ai lui Dumnezeu prin care ați crezut; și fiecare, după puterea dată lui de Domnul. Eu am sădit, Apolo a udat, dar Dumnezeu a făcut să crească, așa că nici cel ce sădește, nici cel ce udă nu sunt nimic, ci Dumnezeu, care face să crească.” (1 Corinteni 3:5-7)

  Ascultă ediția audio aici.

  Copiii cu modele pozitive au un motiv pentru care să trăiască, au pe cineva care este mândru de ei, pe cineva căruia îi pasă de starea lor de bine” (Donald Miller).

  A avea succes în ochii lumii nu este suficient. Bunăstarea materială nu îi face pe oameni fericiți, indiferent ce vârstă ar avea. Lucrurile cu adevărat importante în viață le descoperim în momentele de liniște și de cele mai multe ori le găsim în familie și în biserică pentru că acolo se cultivă relațiile și credința. Acolo este nevoie de bărbați și femei care să se implice în viața băieților și fetelor, oameni obișnuiți, normali; nu trebuie să fii excepțional ca să te poți apropia de un tânăr, ci să-ți pese suficient de mult de viața lui încât să-ți faci timp pentru el și să legi o relație, să-i fii model. Suntem atât de prinși în viețile noastre ocupate, încât nu mai avem timp să ne gândim că trecem pe lângă nenumărate ocazii de a avea un impact pozitiv în viața cuiva. Fie că vrem, fie că nu, îi influențăm pe cei de lângă noi chiar prin faptul că existăm, dar o relație personală cu Dumnezeu cu siguranță va face din noi un model bun, aducând un strop de frumusețe în viața semenilor noștri. Uneori suntem descurajați pentru că avem impresia că sfaturile noastre au fost inutile, că nu au fost ascultate sau nu au avut efect. Trebuie să ne reamintim însă că de multe ori este un drum foarte lung de la mica sămânță până la arborele falnic ce va crește din ea.

  Nelson Henderson spunea: „Adevăratul sens al vieții stă în a planta copaci sub a căror umbră nu te aștepți să stai.”

  Roagă-L astăzi pe Dumnezeu să ai o influență pozitivă pe unde vei trece!

  Provocare:

  Oferă dezinteresat din înțelepciunea și experiența ta celor tineri care au nevoie de ele!

  Sorin Bălăceanu
  Conferința Moldova

   

  Implică-te şi fii model! - Devoțional zilnic. Roagă-L astăzi pe Dumnezeu să ai o influență pozitivă pe unde vei trece! PROVOCARE: Oferă dezinteresat din înțelepciunea și experiența ta celor tineri care au nevoie de ele!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...