Articolul precedentSátán növekvő támadásai
  Articolul următorDoamne, unde eşti?

  Cei doi identici

  „Apoi Dumnezeu a zis: «Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peștii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul și peste toate târâtoarele care se mișcă pe pământ.»” (Geneza 1:26)

  Ascultă ediția audio aici.

  În urmă cu aproape opt ani, așteptam cu nerăbdare nașterea primului nostru copil, Ianis. Eram curios dacă o să semene cu mine sau cu soția mea, Simina. În timp ce mă frământa oarecum problema aceasta, mi-a venit în minte textul din Geneza 1:26, care vorbește despre situația în care eram și eu. Oare cât de mult era interesat Dumnezeu de felul în care urma să arate omul, coroana creației Sale? Avea oare vreo importanță modul în care urma să fie omul? Care era motivul pentru care Dumnezeu alegea să-l creeze pe om diferit față de ceea ce crease până în momentul acela?

  Spre deosebire de celelalte momente ale creației, în crearea omului Dumnezeu urmează un model diferit. De data aceasta, Dumnezeu face un apel personal, „să facem”, diferit de poruncile anterioare. Alegerea lui Dumnezeu este o imagine a pluralității, un concept care pune la baza ființei noastre Dumnezeirea, în forma ei unită în cele trei Persoane.

  În ce ne privește pe mine și pe soția mea, chiar dacă am început să „împărțim” între noi asemănările și deosebirile exterioare ale copilului, a început să ne frământe apoi și un alt gând, și anume cu cine va semăna din punctul de vedere al temperamentului, al calităților, dar și al defectelor?

  Iată un citat deosebit cu privire la subiectul acesta: „Tații și mamele își pot studia propriul caracter în copiii lor. Uneori pot citi lecții umilitoare, văzând propriile nedesăvârșiri reproduse în fiii și fiicele lor. În timp ce caută să reprime și să corecteze în copiii lor tendințele moștenite spre rău, părinții trebuie să dea dovadă de o măsură dublă de răbdare, consecvență și iubire” (CA, p. 145).

  Astăzi, când pleci genunchiul în rugăciune, roagă-L pe Domnul vieții tale să te ajute să poți influența cel puțin un tânăr din casa, familia sau biserica ta, pe măsura asemănării tale cu Hristos în viața ta!

  Provocare:

  Gândește-te la un defect pe care îl ai și pe care nu ai vrea să îl vezi în copiii tăi sau în tinerii din biserica ta! Roagă-L pe Dumnezeu să te ajute să îl biruiești!

  Daniel Daniluc
  Conferința Moldova

   

  Cei doi identici - Devoțional zilnic. Astăzi, când pleci genunchiul în rugăciune, roagă-L pe Domnul vieții tale să te ajute să poți influența cel puțin un tânăr din casa, familia sau biserica ta, pe măsura asemănării tale cu Hristos în viața ta! PROVOCARE: Gândește-te la un defect pe care îl ai și pe care nu ai vrea să îl vezi în copiii tăi sau în tinerii din biserica ta! Roagă-L pe Dumnezeu să te ajute să îl biruiești!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...