Două vieți și o istorie

  „Iată istoria lui Iacov: Iosif, la vârsta de șaptesprezece ani, păștea oile cu frații lui.” (Geneza 37:2)

  Ascultă ediția audio aici.

  Deși istoria lui Iacov era scrisă deja de o sută opt ani, se pare că această descriere are de a face cu o nouă perspectivă. O perspectivă pe care cu toții ne-o dorim uneori.

  După plecarea de acasă, viața lui Iacov a fost plină de provocări, de probleme, de greutăți și de dificultăți. De ce toate acestea pentru un om care a primit din partea lui Dumnezeu o binecuvântare specială?

  În timp ce privea la fiul său Iosif, Iacov se regăsea pe sine într-o istorie ce ar fi dorit să se fi scris altfel în dreptul său. Dar poate nu era prea târziu. Exista acum șansa ca tot ceea ce nu reușise să fie el să se împlinească în fiul său Iosif. Despre Iosif, cuvântul inspirat subliniază formarea lui:

  „Curat, activ și plin de bucurie, tânărul dădea, de asemenea, dovadă de tărie morală și seriozitate. El asculta de sfaturile tatălui său și îi plăcea să asculte de Dumnezeu. Calitățile care l-au făcut mai târziu cunoscut în Egipt – bunătatea, credincioșia și faptul că era vrednic de încredere – se manifestau deja în viața sa zilnică” (PP, p. 204).

  Ce minunată este descrierea lui Iosif! Totuși, aceasta era istoria lui Iacov, conform textului introductiv. De puține ori găsim istoria scrisă în ordinea aceasta. Parcă ar fi fost mai potrivit ca istoria să se scrie de la tată la fiu, și nu de la fiu la tată. Două vieți, dar o singură istorie trebuie scrisă și în dreptul tău; conform apostolului Pavel (Galateni 4:19), istoria Domnului Hristos trebuie să devină istoria noastră. Oricât ne-am strădui să avem o viață de succes, vom eșua, la fel ca Iacov. Dar dacă viața noastră va deveni asemenea lui Hristos, atunci îl vom putea înțelege pe cel de lângă noi indiferent de situație, de vârstă și de cultură. Așa a procedat Iacov, așa a procedat Isus și tot așa mă rog să procedezi și tu. Lasă ca istoria vieții tale să fie scrisă de Hristos!

  Provocare:

  Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Daniel Daniluc
  Conferința Moldova

   

  Două vieți și o istorie - Devoțional zilnic. PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!