Fața Lui și fața mea

  „Ei vor vedea fața Lui și Numele Lui va fi pe frunțile lor.” (Apocalipsa 22:4)

  Ascultă ediția audio aici.

  Minunatul verset din Apocalipsa are de-a face cu cea mai așteptată întâlnire a oricărui pământean – întâlnirea dintre Creator și creatură. Ce gând minunat să privești fața lui Hristos, pe care nu ai văzut-o niciodată, dar care îți va părea așa de cunoscută de parcă o știai dintotdeauna!

  Am trăit o experiență deosebită în sensul acesta, pe care aș vrea să ți-o împărtășesc.

  În vara anului 2007, eram în capitala Spaniei pentru a munci în vederea achitării taxelor școlare. Deși am plecat împreună cu tatăl meu, o veste neașteptată l-a obligat să se întoarcă în țară. După rezolvarea problemei, tatăl meu s-a întors la muncă în Spania. Am plecat împreună cu unchiul meu la aeroportul Barajas-Madrid ca să ne întâlnim cu el. După aterizarea avionului, tata s-a rătăcit prin mulțimea oamenilor din aeroport. Deși ne auzeam din când în când la telefon, totuși nu reușeam să ne găsim. Am început să ne îngrijorăm cu privire la el. Cum aveam să dăm de el? Am hotărât cu unchiul meu ca el să o ia într-o direcție a aeroportului, iar eu, în cealaltă. În cele din urmă, privind printre pâlcurile de oameni care veneau și plecau, l-am observat pe tatăl meu. Și acum, după treisprezece ani, când scriu aceste rânduri mă cuprinde acea emoție de bucurie pe care am trăit-o când am descoperit fața tatălui meu. L-am găsit în sfârșit, era „salvat”!

  Această istorie descrisă de mine este doar o reflectare palidă în comparație cu ce vom trăi privind fața Mântuitorului și a Tatălui ceresc.

  Ultima parte a versetului – „Numele Lui va fi pe frunțile lor” – este strâns legată de prezent. Această expresie este un simbol al faptului că noi deja Îi aparținem lui Dumnezeu prin acceptarea lui Hristos ca Domn și Mântuitor personal, viața noastră fiind o viață de consacrare în slujba Lui.

  De aceea, fiecare zi pe Pământ o trăim, prin credință, ca prima zi din cer, bucurându-ne să Îl descoperim pe Dumnezeu în experiențele vieții, în natură, în relațiile dintre noi și în Cuvântul Său.

  Provocare:

  Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Daniel Daniluc
  Conferința Moldova

   

  Fața Lui și fața mea - Devoțional zilnic. PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...