Articolul precedentA hamis tudomány veszélyei
  Articolul următorRugăciunea şi mulţumirea

  O apă limpede

  „Cum răspunde în apă fața la față, așa răspunde inima omului inimii omului.” (Proverbele 27:19)

  Ascultă ediția audio aici.

  Astăzi este o zi specială în familia noastră. Fiul nostru Ianis împlinește 8 ani. De aceea am pregătit mesajul acesta special pentru mine, pentru familia mea, dar și pentru tine.

  An de an, „am crescut” și continui să cresc alături de fiul nostru, urmărind cu atenție reflecția caracterului său și având o singură preocupare – dacă va reflecta el viața mea de credință, dacă va răspunde el apelurilor de cumințenie, de educare, de cunoaștere a lui Hristos, așa cum și eu am trecut prin experiența aceasta. Ori de câte ori Ianis răspunde pozitiv în privința aceasta, mă bucur și trăiesc pe viu făgăduința versetului din Proverbele 27:19.

  Este minunat să poți descoperi în altcineva o reflectare a propriilor idei sau sentimente. Dar te-ai gândit că și Dumnezeu este preocupat ca noi să oglindim o frântură din frumusețea gândurilor Sale? Această realitate plănuită din veșnicie continuă să fie o preocupare a Duhului Sfânt și astăzi, în viața noastră și pentru viața noastră. Ellen White spunea: „Dacă noi consimțim, El Se va identifica în așa măsură cu gândurile și cu țintele noastre, încât va lega inima și mintea noastră cu voința Sa, astfel că, atunci când ascultăm de El, vom împlini propriile îndemnuri. Voința înnobilată și sfințită își va găsi cea mai mare plăcere în a-L sluji” (VI, p. 575).

  Nu-i așa că este minunat când copilul tău sau tânărul din biserica ta privește la tine și Îl descoperă de fapt pe Hristos în cuvintele tale, în atitudinile tale și chiar în acțiunile pe care le întreprinzi când vine vorba de slujire și sfătuire?

  Unul dintre scopurile pentru care Isus Hristos a venit pe pământ a fost acela de a descoperi omenirii caracterul Tatălui ceresc. De aceea, El amintește în Ioan 12:49 că tot ce făcea, făcea de la Cel ce Îl trimisese, adică de la Dumnezeu.

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi!

  Provocare:

  Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Daniel Daniluc
  Conferința Moldova

   

  O apă limpede - Devoțional zilnic. Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...