Articolul precedentSátán mesteri csalásai
  Articolul următorÎn luptă, dar nu disperaţi

  Slujind continuu

  „Samuel făcea slujba înaintea Domnului și copilul acesta era îmbrăcat cu un efod de in.” (1 Samuel 2:18)

  Ascultă ediția audio aici.

  O experiență unică în istoria lui Israel, dar și o lecție foarte importantă pentru noi astăzi.

  Conform legii leviților, un preot putea intra în slujba Cortului Întâlnirii abia la vârsta de 25 de ani. Interesant este faptul că Samuel a fost adus de mama lui undeva în jurul vârstei de 3 ani ca să slujească înaintea preotului Eli. Totuși, versetul spune despre Samuel că slujea înaintea Domnului încă de mic copil.

  Mă gândesc la cei care considerau că acest aspect este negativ. Oare toți erau de acord cu micuțul Samuel? Cu siguranță că erau destul de mulți care priveau ca un mare rău, ca să nu spun păcat, faptul că un copil de vârsta lui Samuel era în slujba Domnului, aflându-se chiar în interiorul Cortului Întâlnirii.

  Deseori, poate am privit un copil sau mai mulți copii slujind în biserica noastră în departamentul diaconiei (strângând darurile Școlii de Sabat sau darurile și zecimile) sau chiar la momentele de predicare (fie cele devoționale, fie chiar în cadrul serviciului divin de la ora 11:00) și poate am fost nemulțumiți sau am murmurat. Care era considerentul după care Samuel a fost pus să slujească la Templu? Sigur, am putea emite o mulțime de motive și argumente solide. Dar tu, mamă, sau tu, tată, cât de mult ți-ai dori ca fiul tău sau fiica ta să slujească precum micuțul Samuel?

  Cele două aspecte descrise în versetul acesta reprezintă două experiențe spirituale profunde:

  1. „Samuel făcea slujba înaintea Domnului” – „Oricât de tânăr a fost Samuel la data aducerii lui pentru a sluji în Sanctuar, i s-au încredințat chiar de atunci lucrări în slujba Domnului, potrivit cu capacitatea lui” (PP, p. 585).

  2. „Copilul acesta era îmbrăcat cu un efod de in” – „Fiecare fir din hăinuță era împletit cu o rugăciune ca el să fie curat, nobil și sincer” (Ibidem, p. 583).

  Oferă-te și tu astăzi în slujba copilului tău ca un act de legământ pentru ceea ce ți-a oferit Dumnezeu drept răspuns la rugăciunile tale pline de sinceritate și de responsabilitate!

  Provocare:

  Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Daniel Daniluc
  Conferința Moldova

   

  Slujind continuu - Devoțional zilnic. PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...