Articolul precedentIdők és alkalmak
  Articolul următorGreutăţile financiare

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  „Copiii copiilor sunt cununa bătrânilor și părinții sunt slava copiilor lor.” (Proverbele 17:6)

  Ascultă ediția audio aici.

  Pe data de 3 martie 1847, doamna Bell n-a avut posibilitatea să-și anunțe soțul că este tatăl unui băiețel pe nume Alexander. Telefonul nu fusese inventat!

  Copilul a primit cea mai mare parte a educației în familie, de la mama, tatăl și bunicul său. În ciuda deficiențelor de auz, mama era o mare pianistă, transmițându-i copilului ideea că nimic nu este imposibil. Inspirat de ea, Alexander a învățat să cânte la pian, devenind muzicianul familiei. Bunicul și tatăl său erau cunoscuți drept o autoritate în dicție și corectarea vorbirii, trezindu-i interesul pentru această disciplină. Studiile pe tema auzului și a vorbirii l-au condus la experimente legate de aparatele auditive. Alexander Graham Bell a devenit inventatorul telefonului, a perfecționat tehnicile de învățare a vorbirii pentru persoanele fără auz și a inventat grafofonul și fotofonul.

  Perioada copilăriei și tinereții și-a pus amprenta asupra sa. Prin descoperirile lui, lumea a fost mult binecuvântată. În timp, rezultatele investiției părinților și bunicilor în Alexander au devenit vizibile.

  Influența pe care o exerciți asupra copiilor și nepoților tăi în perioada copilăriei și tinereții lor este atât de puternică, încât nu se poate măsura în realizări omenești. Doar veșnicia va descoperi investiția de perseverență, statornicie, hotărâre, curaj, încredere, bunătate, răbdare și dragoste. Să nu uiți că efortul omenesc trebuie să fie unit cu puterea divină. Dacă apelăm la această formulă spirituală, nu vom fi dezamăgiți niciodată și zilnic vom crește spre statura Celui care a făcut cea mai mare investiție în fiecare dintre noi.

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor.

  Provocare:

  Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Doina și Pavel Memete
  Conferința Banat

   

  Investește în copiii și nepoții tăi! - Devoțional zilnic. Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...