Investește în copiii și nepoții tăi!

„Copiii copiilor sunt cununa bătrânilor și părinții sunt slava copiilor lor.” (Proverbele 17:6)

Ascultă ediția audio aici.

Pe data de 3 martie 1847, doamna Bell n-a avut posibilitatea să-și anunțe soțul că este tatăl unui băiețel pe nume Alexander. Telefonul nu fusese inventat!

Copilul a primit cea mai mare parte a educației în familie, de la mama, tatăl și bunicul său. În ciuda deficiențelor de auz, mama era o mare pianistă, transmițându-i copilului ideea că nimic nu este imposibil. Inspirat de ea, Alexander a învățat să cânte la pian, devenind muzicianul familiei. Bunicul și tatăl său erau cunoscuți drept o autoritate în dicție și corectarea vorbirii, trezindu-i interesul pentru această disciplină. Studiile pe tema auzului și a vorbirii l-au condus la experimente legate de aparatele auditive. Alexander Graham Bell a devenit inventatorul telefonului, a perfecționat tehnicile de învățare a vorbirii pentru persoanele fără auz și a inventat grafofonul și fotofonul.

Perioada copilăriei și tinereții și-a pus amprenta asupra sa. Prin descoperirile lui, lumea a fost mult binecuvântată. În timp, rezultatele investiției părinților și bunicilor în Alexander au devenit vizibile.

Influența pe care o exerciți asupra copiilor și nepoților tăi în perioada copilăriei și tinereții lor este atât de puternică, încât nu se poate măsura în realizări omenești. Doar veșnicia va descoperi investiția de perseverență, statornicie, hotărâre, curaj, încredere, bunătate, răbdare și dragoste. Să nu uiți că efortul omenesc trebuie să fie unit cu puterea divină. Dacă apelăm la această formulă spirituală, nu vom fi dezamăgiți niciodată și zilnic vom crește spre statura Celui care a făcut cea mai mare investiție în fiecare dintre noi.

Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor.

Provocare:

Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

Doina și Pavel Memete
Conferința Banat

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor