Luați-vă timp!

„Un nume bun este mai de dorit decât o bogăție mare și a fi iubit prețuiește mai mult decât argintul și aurul.” (Proverbele 22:1)

Ascultă ediția audio aici.

Am vrea uneori să dăm timpul înapoi și spunem cu umilință de multe ori: „Dacă am fi știut atunci ceea ce știm acum…”

De aceea am vrea să împărtășim cu tine aceste gânduri.

Nu putem uita bucuria pe care am simțit-o când Dumnezeu a hotărât să devenim părinți sau când am aflat că vom fi bunici. Cu cât entuziasm și speranță am investit tot ce am crezut că este mai bun și mai frumos pentru binele și fericirea copiilor și apoi a nepoților noștri! I-am copleșit cu tot felul de bunătăți, hăinuțe, cărți și jucării, cu acele comori de aur și argint ale copilăriei. Dar nu știu dacă ne-am dat seama îndeajuns că toate aceste valori, pentru ei, contează mai puțin. Pe primul loc, în opțiunea lor, suntem noi, părinții și bunicii. Pe noi vor să ne aibă acolo, lângă ei și pentru ei, cu o privire caldă, cu o atingere plină de drag, cu răspunsuri răbdătoare la întrebări obositoare, jucându-ne cu ei sau depănând, cu farmec, povestiri de noapte bună… Cu foarte puțin, în care am pus toată dragostea noastră, îi putem face cu adevărat fericiți!

Am vrea parcă s-o luăm de la capăt! De ce? Pentru că acum am face probabil multe lucruri puțin altfel… Ne-am gândi că anii trec mult prea repede și am face din fiecare zi alături de copiii și nepoții noștri o sărbătoare. Ne-am lua mai mult timp să-i pregătim pentru viață. Le-am lăsa timp să reflecteze, în liniște, la misterele creației lui Dumnezeu, pentru a-i ajuta să simtă atingerea Celui Preaînalt. În felul acesta, sufletul lor sensibil s-ar deschide ca o floare influenței divine și călăuzirii părintești. Iar, în final, această investiție de timp și de dragoste ne-ar fi răsplătită din plin cu „un nume bun”, cu acel caracter modelat după chipul lui Dumnezeu.

Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare!

Provocare:

Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

Doina și Pavel Memete
Conferința Banat

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video