Articolul precedentA fiatalokra leselkedő veszélyek
  Articolul următorFii curajos!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  „Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui.” (Exodul 34:26)

  Ascultă ediția audio aici.

  Săpături recente la Ras Șamra, vechiul Ugarit, o cetate de pe coasta siriană, față în față cu insula Cipru, au scos la iveală faptul că fierberea iezilor în laptele mamei lor era o practică rituală la canaaniți. Poate că, în scopul de a evita acest ritual păgân, Dumnezeu i-a interzis poporului Său să facă acest lucru.

  Cum poate „fierbe” astăzi „iedul” în laptele mamei lui ?

  Părinții trebuie să fie conștienți că ei sunt modele (drepte sau strâmbe) pentru copiii lor. Sunt destul de mulți părinți care vor să-și protejeze copiii de emoții negative. Aceste emoții se împart în două categorii : dezadaptative (anxietate, depresie, furie/mânie, rușine, gelozie, vinovăție etc.) și adaptative (dezamăgire, îngrijorare, supărare, tristețe, regret). Când părintele nu-l mai poate proteja pe copil, iar acesta nu este capabil să facă față acestor emoții, el (copilul) dezvoltă intoleranță la frustrare. Ca să scape, se refugiază în lumea virtuală cu ajutorul gadgeturilor (laptop, tabletă, telefon), care nu sunt doar niște instrumente, ca polonicul sau ciocanul, ci adevărate porți către alte lumi, porți prin care copilul interacționează cu alte persoane. De regulă, părinții restricționează accesul copiilor, dar nu-l pot închide total. Este recomandat ca ei să fie ghidați de un părinte sau alt adult competent, ca să știe să gestioneze aceste aparate.

  Despre adolescenți se spune că sunt nonconformiști, dar în realitate sunt la punctul maxim de conformism. Datorită procesului de maturizare biologică, ei trebuie să își descopere și să își dezvolte propria personalitate, dar nu știu cum, și atunci se lasă modelați de grupul de prieteni sau de site-uri în care găsesc acceptare, susținere și recompensă; doar că nu toate site-urile le sunt și folositoare.

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta!

  Provocare:

  Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Beniamin Zeiler
  Conferința Banat

   

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui - Devoțional zilnic. Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...