Articolul precedentA pogány hatalom pompája
  Articolul următorUn duh de putere

  Ștafeta credinței

  „Numai ia seama asupra ta și veghează cu luare-aminte asupra sufletului tău în toate zilele vieții tale, ca nu cumva să uiți lucrurile pe care ți le-au văzut ochii și să-ți iasă din inimă; fă-le cunoscute copiilor tăi și copiilor copiilor tăi.” (Deuteronomul 4:9)

  Ascultă ediția audio aici.

  Un copil al lui Dumnezeu are de-a lungul vieții experiențe prin care înțelege cât de mult este iubit de Tatăl ceresc. Acestea îl fac să fie atent la felul în care trăiește. Nu este destul că ieri ai fost cu Domnul, trebuie să fii și azi cu El și să te asiguri că ai luat toate măsurile ca și mâine să fii cu El. În acest demers te ajută faptul că ai deja un bagaj de experiențe în care El a fost cu tine. Primejdia este să uiți acest lucru!

  Istoria ta este însă și temelie, și îndemn pentru generațiile viitoare. Așa că este o datorie de onoare și o responsabilitate să le povestești copiilor tăi ce au văzut ochii tăi, ce a simțit inima ta, cum ai fost călăuzit, ocrotit, cum ai trecut cu bine peste încercări.

  Dar vreau să îți spun că privilegiul și bucuria cea mai mare pe care ți-o poate oferi Dumnezeu este de a le putea povesti nepoților experiențele tale!

  De câteva luni sunt bunic și de-abia aștept să-i pot povesti nepotului cum a fost Dumnezeu cu mine și ce minune este că eu pot să fiu cu El.

  Dar este cu adevărat excepțional să fii străbunic: părinții mei încă trăiesc și aș vrea să fiu lângă ei când îi vor spune strănepotului, Ethan, minunea că Dumnezeu ne-a condus generație după generație până la el. Sper că Ethan va înțelege că el va duce mai departe, prin harul Domnului, flacăra vie a credinței până când Tatăl ceresc va strânge la un loc în patria de sus toate generațiile de copii ai Săi. Atunci vom vedea cu ochii noștri cum flacăra credinței a trecut de la generație la generație până la bunicul Dumitru, la tatăl meu, Ioan, la mine, apoi la fiul meu, Mircea, și la fiul fiului meu, Ethan!

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație!

  Provocare:

  Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Ionel Soponariu
  Conferința Banat

   

  Ștafeta credinței - Devoțional zilnic. Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...