Articolul precedentZűrzavar a városokban
  Articolul următorMintea şi comportamentul

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  „Niciun cuvânt stricat să nu vă iasă din gură, ci unul bun, pentru zidire, după cum e nevoie ca să dea har celor ce-l aud.” (Efeseni 4:29)

  Ascultă ediția audio aici.

  Ce minunate sunt încurajările pe care le găsim în Cuvântul lui Dumnezeu: ,,Nu te teme de nimic, Eu sunt cu tine, îți vin în ajutor, te voi sprijini, te întăresc…”! Încurajările divine sunt un model de urmat.

  Ai urmărit vreodată o floare cum înflorește, cum e din ce în ce mai frumoasă în timp ce se deschide tot mai mult? La fel sunt și copiii. Îi putem vedea de boboci și suntem martori ai modului în care devin niște flori minunate. Și… putem contribui la asta!

  Când vezi un tânăr întristat și-i vorbești, îi arăți cerul și-i spui despre Dumnezeul de dincolo de nori, de dincolo de necazuri, îi arăți că-ți pasă. E ca și cum ai uda o floare ofilită pe care o vezi apoi cum se înviorează. Când un tânăr are nedumeriri și temeri, când nu are încredere în el, atunci încurajarea este aur curat. Îndreptându-i atenția spre Dumnezeu și asigurându-l de susținerea și încrederea ta, îl poți vedea cum își înalță capul ca o floare după furtună, bucurându-se de soare, făcând progrese, dezvoltându-se.

  Dar, când floarea crește strâmb, mai merită îngrijire? Și atunci când pare că stagnează, ce-i de făcut? O rupi? O tai? O arunci? Sau mai degrabă îi analizezi situația: poate are nevoie de mai multă apă, poate de soare, poate de un alt pământ… Critica aspră și continuă e ca un loc fără soare pentru o floare sau unul cu prea multă apă. Mustrarea îmbinată cu sfatul, încurajarea și răbdarea îl ajută în schimb pe copil să se îndrepte, să prindă culoare, să se corecteze și să strălucească. Un copil care este adesea încurajat, care nu trece pe lângă tine nebăgat în seamă, căruia îi este atrasă atenția cu blândețe este un copil care se dezvoltă și crește frumos.

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei!

  Provocare:

  Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Margareta Antohi
  Conferința Banat

   

  Încurajează-i pe copii și pe tineri! - Devoțional zilnic. Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...