Articolul precedentZűrzavar a városokban
  Articolul următorMintea şi comportamentul

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  „Niciun cuvânt stricat să nu vă iasă din gură, ci unul bun, pentru zidire, după cum e nevoie ca să dea har celor ce-l aud.” (Efeseni 4:29)

  Ascultă ediția audio aici.

  Ce minunate sunt încurajările pe care le găsim în Cuvântul lui Dumnezeu: ,,Nu te teme de nimic, Eu sunt cu tine, îți vin în ajutor, te voi sprijini, te întăresc…”! Încurajările divine sunt un model de urmat.

  Ai urmărit vreodată o floare cum înflorește, cum e din ce în ce mai frumoasă în timp ce se deschide tot mai mult? La fel sunt și copiii. Îi putem vedea de boboci și suntem martori ai modului în care devin niște flori minunate. Și… putem contribui la asta!

  Când vezi un tânăr întristat și-i vorbești, îi arăți cerul și-i spui despre Dumnezeul de dincolo de nori, de dincolo de necazuri, îi arăți că-ți pasă. E ca și cum ai uda o floare ofilită pe care o vezi apoi cum se înviorează. Când un tânăr are nedumeriri și temeri, când nu are încredere în el, atunci încurajarea este aur curat. Îndreptându-i atenția spre Dumnezeu și asigurându-l de susținerea și încrederea ta, îl poți vedea cum își înalță capul ca o floare după furtună, bucurându-se de soare, făcând progrese, dezvoltându-se.

  Dar, când floarea crește strâmb, mai merită îngrijire? Și atunci când pare că stagnează, ce-i de făcut? O rupi? O tai? O arunci? Sau mai degrabă îi analizezi situația: poate are nevoie de mai multă apă, poate de soare, poate de un alt pământ… Critica aspră și continuă e ca un loc fără soare pentru o floare sau unul cu prea multă apă. Mustrarea îmbinată cu sfatul, încurajarea și răbdarea îl ajută în schimb pe copil să se îndrepte, să prindă culoare, să se corecteze și să strălucească. Un copil care este adesea încurajat, care nu trece pe lângă tine nebăgat în seamă, căruia îi este atrasă atenția cu blândețe este un copil care se dezvoltă și crește frumos.

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei!

  Provocare:

  Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Margareta Antohi
  Conferința Banat

   

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...