Încurajează-i pe copii și pe tineri!

„Niciun cuvânt stricat să nu vă iasă din gură, ci unul bun, pentru zidire, după cum e nevoie ca să dea har celor ce-l aud.” (Efeseni 4:29)

Ascultă ediția audio aici.

Ce minunate sunt încurajările pe care le găsim în Cuvântul lui Dumnezeu: ,,Nu te teme de nimic, Eu sunt cu tine, îți vin în ajutor, te voi sprijini, te întăresc…”! Încurajările divine sunt un model de urmat.

Ai urmărit vreodată o floare cum înflorește, cum e din ce în ce mai frumoasă în timp ce se deschide tot mai mult? La fel sunt și copiii. Îi putem vedea de boboci și suntem martori ai modului în care devin niște flori minunate. Și… putem contribui la asta!

Când vezi un tânăr întristat și-i vorbești, îi arăți cerul și-i spui despre Dumnezeul de dincolo de nori, de dincolo de necazuri, îi arăți că-ți pasă. E ca și cum ai uda o floare ofilită pe care o vezi apoi cum se înviorează. Când un tânăr are nedumeriri și temeri, când nu are încredere în el, atunci încurajarea este aur curat. Îndreptându-i atenția spre Dumnezeu și asigurându-l de susținerea și încrederea ta, îl poți vedea cum își înalță capul ca o floare după furtună, bucurându-se de soare, făcând progrese, dezvoltându-se.

Dar, când floarea crește strâmb, mai merită îngrijire? Și atunci când pare că stagnează, ce-i de făcut? O rupi? O tai? O arunci? Sau mai degrabă îi analizezi situația: poate are nevoie de mai multă apă, poate de soare, poate de un alt pământ… Critica aspră și continuă e ca un loc fără soare pentru o floare sau unul cu prea multă apă. Mustrarea îmbinată cu sfatul, încurajarea și răbdarea îl ajută în schimb pe copil să se îndrepte, să prindă culoare, să se corecteze și să strălucească. Un copil care este adesea încurajat, care nu trece pe lângă tine nebăgat în seamă, căruia îi este atrasă atenția cu blândețe este un copil care se dezvoltă și crește frumos.

Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei!

Provocare:

Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

Margareta Antohi
Conferința Banat

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor