Fii „părinte de suflet”!

  „El creștea pe Hadasa, adică Estera. […] După moartea tatălui și a mamei sale, Mardoheu o luase de suflet.” (Estera 2:7)

  Ascultă ediția audio aici.

  Cartea Esterei evidențiază rolul uriaș pe care îl joacă Mardoheu în planul divin de salvare a poporului evreu. Da, Estera are acces direct la împărat, își riscă viața intervenind în favoarea poporului său, tot ce face ea e impresionant. Dar…, fără Mardoheu, nimic nu s-ar fi întâmplat!

  Mardoheu este cel care o înfiază pe Estera, rămasă orfană. Nu doar că îi oferă adăpost și hrană, ci îi oferă și educație și o identitate. Atunci când este dusă la palat, Mardoheu se interesează zilnic de protejata lui, dincolo de faptul că, în prealabil, o înarmase cu sfaturi eficiente și utile. Când vine criza, Mardoheu este cel care o mobilizează pe Estera să acționeze și o susține în post și rugăciune alături de conaționalii săi.

  Ce s-ar fi întâmplat dacă Mardoheu nu ar fi „luat-o de suflet” pe Hadasa și nu ar fi ajutat-o să devină o persoană credincioasă lui Dumnezeu, disponibilă, până la sacrificiu, să slujească și înțeleaptă și pricepută în demersurile ei?!

  Mă gândesc că și astăzi Dumnezeu caută, în sânul poporului Său, noi „Mardohei” – da, pe tine și pe mine! Există în jurul nostru copii care au nevoie să îi sprijinim. Poate e nevoie chiar să îi adoptăm cu acte în regulă! Poate e nevoie să îi „adoptăm” ajutându-i să învețe să dirijeze, să cânte, să recite, să predice, să adune colecta, să se implice în slujirea bisericii și a societății…

  A investi în ei astăzi poate părea un gest nespectaculos, dar mâine am putea constata că a fost gestul care a dus la binecuvântare, la împlinire, la salvare.

  Privește la copiii și tinerii bisericii cu ochi de Mardoheu: iubește, ajută, slujește, dezvoltă – fii pentru ei un „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși!

  Provocare:

  Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Otilia Ardelean
  Conferința Banat

   

  Fii „părinte de suflet”! - Devoțional zilnic. Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...