Articolul precedentA szemek kívánsága
  Articolul următorŢepuşul din carne

  Eu, un salvator?

  „Adevărat vă spun că, ori de câte ori ați făcut aceste lucruri unuia din acești foarte neînsemnați frați ai Mei, Mie Mi le-ați făcut.” (Matei 25:40)

  Ascultă ediția audio aici.

  Ediția din 27 februarie 1988 a programului de televiziune „That,s life!”, difuzat de BBC, prezenta detalii din viața lui Nicholas Winton (1909–2015), care se afla în public, pe primul rând. La un moment dat, prezentatoarea a arătat o agendă veche pe care o găsise soția lui Winton în podul casei lor. Agenda uitată avea în ea înregistrări, fotografii, nume și documente ale copiilor evrei pe care îi salvase în timpul ocupației naziste.

  Povestea datează din 1939, când Winton, la doar 29 de ani, a plecat din Londra natală la Praga. Acolo lucra în timpul zilei ca agent de bursă, iar noaptea salva copii pe care îi trimitea cu trenul în Marea Britanie. El a salvat șase sute șaizeci și nouă de copii, dar nu a spus nimănui despre faptele sale, nici chiar soției sale.

  La sfârșitul programului, celor din public care îi datorau viața lui Winton li s-a cerut să se ridice. A fost profund mișcat când și-a dat seama că o mare parte din public era alcătuită din copiii pe care îi salvase. Aceștia l-au declarat „tatăl lor de onoare”. La 31 decembrie 2002, el a primit rangul de cavaler din partea reginei Elisabeta a II-a, în semn de recunoaștere a meritelor sale, și a devenit Sir Nicholas Winton. La 28 octombrie 2014, a primit cea mai mare onoare în Republica Cehă.

  Te poți imagina stând nu la un show TV, nici în fața reginei, ci în fața lui Dumnezeu? Îi poți vedea acolo, lângă El, pe copiii și tinerii nebăgați în seamă în societate, în biserici, poate chiar în propriile lor familii, tineri și copii pentru care te-ai rugat, pe care i-ai încurajat, cărora le-ai oferit sprijinul tău necondiționat? Cum se aude, în acest context, glasul care spune despre gesturile tale de iubire: „Mie Mi le-ați făcut”?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor!

  Provocare:

  Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Otilia Ardelean
  Conferința Banat

   

  Eu, un salvator? - Devoțional zilnic. Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Regele tuturor

  PROVOCARE: Fii smerit și estompează bariera dintre egoul tău și ceilalți! Modelul Regelui Isus Hristos să fie certificatul tău de creștin autentic în relațiile cu cei din jur!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...