Articolul precedentA békességet kiáltók
  Articolul următorBeneficiul încercării

  „Mă rog pentru tine!”

  „Tatăl celui neprihănit se veselește și cel ce dă naștere unui înțelept se bucură. Să se bucure tatăl tău și mama ta, să se veselească cea care te-a născut.” (Proverbele 23:24,25)

  Ascultă ediția audio aici.

  În anul 2000, eram studentă, iar perioada sesiunii de examene însemna un mare stres pentru mine. Mă rugam intens, cu dorința de a fi un bun exemplu în fața colegilor și a profesorilor. Aveam nevoie de multă încurajare. În aceste condiții, luam cartela telefonică în mână și mergeam la un telefon public, ca să discut cu cea care mă înțelegea cel mai bine: mama! Îi spuneam de examenul ce va urma, de exigența profesorilor în evaluare, de teama că nu voi putea parcurge întreaga materie, de faptul că sunt obosită… Și câte alte temeri și frământări nu a auzit draga mea mamă în cei patru ani de facultate! Am uitat greul acelor zile, dar încă îmi răsună în ureche și în inimă vorba blândă a mamei: „Fii liniștită, mamă! Domnul îți va purta de grijă!” Din acel moment, răsuflam ușurată, dar știam că pentru ea urmau zile de post. Pentru fiecare: „Am reușit, mamă!” în orice examen al vieții, nu cred că i-am mulțumit suficient, dar slavă Domnului că încă o pot face!

  Ellen White scria: „Oricare ar fi binecuvântările pe care le dă Domnul, El are încă rezerve infinite, un depozit inepuizabil din care putem să luăm mereu” (5MB, p. 64). Poate astăzi ai un „examen” de trecut, și nu unul ușor. Nu uita că Dumnezeu Își întinde privirile peste tot pământul și aranjează circumstanțele în așa fel, încât să ne conducă spre El! Când avem nevoie de susținere, El este lângă noi. Când avem nevoie de putere, El este lângă noi. Când avem nevoie de speranță, El este lângă noi.

  Nu toți studenții au persoane dragi care să-i susțină. Azi poți alege să fii „părinte adoptiv” pentru un student și, pe parcursul unui an universitar, să-l sprijini prin rugăciune, prin mesaje de încurajare în timpul examenelor și chiar printr-o invitație la masă în familie.

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS!

  Provocare:

  „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Mihaela Zaha
  Conferința Banat

   

  „Mă rog pentru tine!” - Devoțional zilnic. Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...