Articolul precedentLátvány, hanghatások és bűnözés
  Articolul următorSclav

  Eroii din cotidian

  „Copii, ascultați de părinții voștri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului.” (Coloseni 3:20)

  Ascultă ediția audio aici.

  Era dimineața de Sabat și toată lumea era pregătită să meargă la biserică. Părinții au verificat îmbrăcămintea celor doi copii, cărțile din geantă și au ieșit cu toții pe ușă. Ajungând la biserică, au participat la momentele de rugăciune. Apoi, de la amvon, cei prezenți au fost rugați să spună o întâmplare care să arate cum i-a călăuzit Domnul. A luat cuvântul un frate mai în vârstă, care I-a mulțumit lui Dumnezeu pentru grijă și călăuzire, povestind cum săptămâna trecută fusese cât pe ce să moară în urma unei căzături. Cei doi frați își dădeau ghionturi și râdeau ușor de modul în care bunicuțul se împiedica în vorbe și tremura. Părinții au sesizat asta, le-au atras atenția, însă ei, în fundal, tot continuau. Diaconul de serviciu a văzut ce se întâmpla. În pauză, acesta a mers la cei doi frați și, cu atenție, într-un stil specific, le-a povestit băieților că acel bătrânel a participat la cel de-al Doilea Război Mondial și are o experiență de viață nemaipomenită. Băieții au rămas uimiți și au decis din acel moment să-și respecte semenii, chiar dacă aceștia au anumite ticuri sau minusuri.

  E mult mai ușor să ai un spirit răzbunător sau acid atunci când vine vorba de îndreptarea unui comportament. Însă biserica e locul în care închinătorii pot modela viața și caracterul unui tânăr. Adesea, copilul ascultă mai ușor de vocea unui străin decât de cea a părintelui. I se pare că părintele e prea strict, că nu are dreptate, că prea îl controlează. Însă, în același timp, copilul are atenția îndreptată spre ce spun și gândesc ceilalți.

  Asemenea acestui diacon, fii atent să încurajezi în tineri respectul față de seniori și față de părinți! Nu genera un război între aceștia și părinții lor! Ajută spiritul tânăr să respecte sfatul și porunca părintelui!

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre!

  Provocare:

  Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Paul Balaban
  Conferința Banat

   

  Eroii din cotidian - Devoțional zilnic. Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...