Articolul precedentSpiritizmus és forradalom
  Articolul următorÎn detenţie

  Agenți ai iertării

  „Te rog pentru copilul meu pe care l-am născut în lanțurile mele, pentru Onisim.” (Filimon 10)

  Ascultă ediția audio aici.

  Copil fiind, aveam o problemă sâmbăta la biserică. Ajunși acolo, noi, băieții, ignoram regula de a arunca guma de mestecat la intrare. O ascundeam în gură, iar mai apoi, pe ascuns, o mestecam în timpul serviciului divin. Problema era că își pierdea gustul foarte repede. Ce să mai faci cu guma? Aici ajuta designul scaunelor, care aveau un loc unde le puteam îndesa – sub mânerele de lemn susținute de țevi de metal. Apoi, intendentul a descoperit nesimțirea noastră. Au urmat mustrări publice și private.

  Este inevitabil ca neastâmpărul copiilor să producă pagube, uneori mai mari, alteori mai mici. Cred că fiecare credincios s-a pomenit nemaisuportând pereții mânjiți, geamurile sparte, curățenia ignorată de copiii și tinerii bisericii. Puțini însă au darul de a mustra în așa fel, încât copiii să nu simtă ură și frustrare. Mai mult, chiar dacă unele pagube sunt mari (instrumente muzicale stricate, zugrăveli ruinate etc.), niciodată să nu le dai tinerilor impresia că au făcut un lucru care nu se poate ierta decât cu penitențe nesfârșite.

  Modul în care iertarea le este acordată este fix modul în care ei vor învăța adevărul despre iertarea divină. Aceasta vine în urma recunoașterii greșelii. Nu stoarce de la copii păreri de rău forțate! Vorbește-le responsabil, arată-le efectele negative și apoi așteaptă autenticitate în părerea de rău! Forțând scuzele și promisiunile de a nu mai face, doar vei denatura modelul iertării divine. Părinții și membrii sunt cei care îi pot învăța eficient pe copii și tineri ce înseamnă iertarea autentică.

  Suntem cu toții în postura de a fi pedagogi ai iertării divine pentru copiii bisericii. Ridică-te la înălțimea pe care Domnul o cere! Dăruiește-te celor mai mici de dragul viitorului unei biserici iertate!

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai!

  Provocare:

  Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Paul Balaban
  Conferința Banat

   

  Agenți ai iertării - Devoțional zilnic. Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...