Articolul precedentAz isteni mérce
  Articolul următorGreşelile lui Iuda

  Cadouri de sus

  „Sunt felurite daruri, dar este același Duh.” (1 Corinteni 12:4)

  Ascultă ediția audio aici.

  De foarte devreme, copiii și tinerii învață că trebuie să iasă în evidență, să se remarce în vreun fel anume. Ajung să prețuiască tot ce înseamnă concurență, să învețe de dragul de a-i mulțumi pe ceilalți. Alții ajung să atragă atenția prin răul pe care îl pot produce. Creștinul este în poziția unică de a-I cere ajutor Domnului pentru ca darurile din copii să fie dezvoltate pentru slava Cerului.

  Ocazia în care copiii vin în biserică pentru a cânta sau a recita e una deosebită. Lucifer însă a făcut și din aceasta o goană după aprecieri și evidențieri de talente. Familiile ajung să concureze. Adesea nu își dau seama că Domnul nu apreciază lupta pentru întâietate, ci o dedicare din toată inima. În inima Creatorului nu există podium pe care omul să se străduiască să îl urce.

  Într-o biserică era un tânăr căruia i s-a spus de mai multe ori că ar fi bine să cânte mai încet, deoarece nu avea voce. A ascultat, însă nu a renunțat. Cineva i-a povestit că vocea se poate educa și că poate ajunge să cânte frumos. Așa că a început să asculte melodii religioase și să încerce să cânte. La început a fost greu, însă cu timpul vocea a devenit melodioasă. Împlinirea a fost mare atât pentru copil, cât și pentru îndrumător.

  Rolul bisericii nu e de a selecta fiecare talent, de a-i marginaliza pe cei ce nu se încadrează într-un tipar, ci de a îngloba talentul fiecărui copil în slujire și închinare. De aceea, instructorul are un rol deosebit. Nu e suficientă relația pedagogică, ci e nevoie de o implicare emoțională. O biserică puternică e cea în care educatorul/instructorul este dedicat lucrării cu tinerii. Acesta nu o va face în silă, ci din pasiune.

  Talentele sunt cadourile pe care Domnul le-a pregătit fiecărui copil în parte. Învață-i pe copii să prețuiască aceste daruri și să Îi fie recunoscători Domnului pentru tot!

  Tată din cer, deschide-ne ochii să vedem darurile pe care le-ai pus în copii și tineri!

  Provocare:

  Stabilește ocazii în care să îi ajuți pe tineri să își descopere darurile spirituale și asigură-te că pot fi implicați cu toții în slujire!

  Paul Balaban
  Conferința Banat

   

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...