Articolul precedentAz isteni mérce
  Articolul următorGreşelile lui Iuda

  Cadouri de sus

  „Sunt felurite daruri, dar este același Duh.” (1 Corinteni 12:4)

  Ascultă ediția audio aici.

  De foarte devreme, copiii și tinerii învață că trebuie să iasă în evidență, să se remarce în vreun fel anume. Ajung să prețuiască tot ce înseamnă concurență, să învețe de dragul de a-i mulțumi pe ceilalți. Alții ajung să atragă atenția prin răul pe care îl pot produce. Creștinul este în poziția unică de a-I cere ajutor Domnului pentru ca darurile din copii să fie dezvoltate pentru slava Cerului.

  Ocazia în care copiii vin în biserică pentru a cânta sau a recita e una deosebită. Lucifer însă a făcut și din aceasta o goană după aprecieri și evidențieri de talente. Familiile ajung să concureze. Adesea nu își dau seama că Domnul nu apreciază lupta pentru întâietate, ci o dedicare din toată inima. În inima Creatorului nu există podium pe care omul să se străduiască să îl urce.

  Într-o biserică era un tânăr căruia i s-a spus de mai multe ori că ar fi bine să cânte mai încet, deoarece nu avea voce. A ascultat, însă nu a renunțat. Cineva i-a povestit că vocea se poate educa și că poate ajunge să cânte frumos. Așa că a început să asculte melodii religioase și să încerce să cânte. La început a fost greu, însă cu timpul vocea a devenit melodioasă. Împlinirea a fost mare atât pentru copil, cât și pentru îndrumător.

  Rolul bisericii nu e de a selecta fiecare talent, de a-i marginaliza pe cei ce nu se încadrează într-un tipar, ci de a îngloba talentul fiecărui copil în slujire și închinare. De aceea, instructorul are un rol deosebit. Nu e suficientă relația pedagogică, ci e nevoie de o implicare emoțională. O biserică puternică e cea în care educatorul/instructorul este dedicat lucrării cu tinerii. Acesta nu o va face în silă, ci din pasiune.

  Talentele sunt cadourile pe care Domnul le-a pregătit fiecărui copil în parte. Învață-i pe copii să prețuiască aceste daruri și să Îi fie recunoscători Domnului pentru tot!

  Tată din cer, deschide-ne ochii să vedem darurile pe care le-ai pus în copii și tineri!

  Provocare:

  Stabilește ocazii în care să îi ajuți pe tineri să își descopere darurile spirituale și asigură-te că pot fi implicați cu toții în slujire!

  Paul Balaban
  Conferința Banat

   

  Cadouri de sus - Devoțional zilnic. Tată din cer, deschide-ne ochii să vedem darurile pe care le-ai pus în copii și tineri! PROVOCARE: Stabilește ocazii în care să îi ajuți pe tineri să își descopere darurile spirituale și asigură-te că pot fi implicați cu toții în slujire!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...