Articolul precedentÖrdögi gyógyítások
  Articolul următorNoul întâi născut

  Motivează și încurajează!

  „Seamănă cu niște copii care stau în piață și strigă unii către alții: «V-am cântat din fluier, și n-ați jucat; v-am cântat de jale, și n-ați plâns.»” (Luca 7:32)

  Ascultă ediția audio aici.

  Destul de puțini oameni se pot abține să spună această frază care îngroapă spiritul inovator sau altruist din orice tânăr: „Ți-am spus eu!” Acest reproș va fi obstacolul major în următoarele ocazii și poate îl va împiedica să încerce lucruri noi.

  În urmă cu mai mult timp, eu și fratele meu mergeam la câmp, la cules de pepeni, împreună cu tata. Fiind la vârsta când începeam să ajung la pedalele mașinii, am cerut, cu o îndrăzneală ce l-a lăsat cu gura căscată pe fratele meu, să fiu lăsat să mut mașina. În mod neașteptat, tata a acceptat, deși mă refuzase de multe ori înainte. Am fost în culmea fericirii. Presiunea era mare să nu mă fac de râs. Timpul parcă se oprise, iar eu eram cel mai cel. Acela a fost momentul în care mi-am dat seama că tatălui meu îi pasă de progresul pe care îl fac și nu e acolo doar ca să-mi pună restricții sau reguli.

  E nemaipomenit când adulții înțeleg că tinerii au nevoie de încurajare, de implicare în jocurile lor și de toleranță atunci când greșesc. Din păcate, mulți aleg să fie veșnic mofturoși, veșnic nemulțumiți de progresul copiilor, exact ca în versetul de mai sus. Fii autentic în ce privește implicarea în dezvoltarea lor!

  Adesea am asistat la situații când părinții își certau copiii pentru că nu au spus o poezie corect la programul de la biserică sau pentru că au uitat versurile unei cântări. E trist când acele suflete fragile iau în gândul lor decizia să nu mai participe niciodată la un astfel de program. Nu suntem într-o competiție: care spune sau cântă mai bine! Biserica este locul în care fiecare își aduce contribuția pentru lauda Domnului. Nu fi atât de greu de mulțumit, încât ei să depună eforturi mari pentru a-ți face pe plac! Atenția lor să fie îndreptată mai mult spre onorarea Domnului decât spre a te mulțumi pe tine.

  Doamne, dă-ne înțelepciunea de a-i motiva pe cei mici!

  Provocare:

  Ai răbdare și oferă-le copiilor bisericii ocazii de creștere!

  Paul Balaban
  Conferința Banat

   

  Motivează și încurajează! - Devoțional zilnic. Doamne, dă-ne înțelepciunea de a-i motiva pe cei mici! PROVOCARE: Ai răbdare și oferă-le copiilor bisericii ocazii de creștere!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...