Articolul precedentMeglátjuk-e a valós veszélyt?
  Articolul următorNenorocirile lui Iov

  Rugăciunea unui copil

  „De aceea, oricine se va smeri ca acest copilaș va fi cel mai mare în Împărăția cerurilor.” (Matei 18:4)

  Ascultă ediția audio aici.

  Spiritualitatea este cel mai atacat domeniu din viața unui om. De foarte timpuriu, toate lucrurile din jurul nostru conlucrează pentru ignorarea acestui aspect. Adesea ne îngropăm în idei de proiecte, planuri, cumpărături, visuri, încât uităm să ne trăim viața în prezent și să avem grijă de sufletul nostru.

  Fiecare dintre închinătorii din biserică are ocazia să fie educator al tinerilor și să le inspire încredere în Creator. Mijlocul cel mai bun pentru aceasta este rugăciunea. Adesea, tinerii și copiii sunt atenți la modul în care se roagă adulții și găsesc amuzante sau fără noimă expresiile pe care aceștia le folosesc în rugăciunile lor. Este de folos ca tinerii și copiii să aibă sentimentul că ruga nu e o poezie cu versuri deja memorate, ci deschiderea inimii sincere către Domnul.

  Ocaziile publice sunt nemaipomenite pentru a mijloci pentru copiii bisericii. Ei vor avea astfel sentimentul că sunt importanți și prețuiți. În multe situații, au fost caracterizați negativ de frați și surori care se rugau pentru ei. E drept că spiritualitatea e în scădere, însă niciodată să nu-i disprețuiești! Tocmai din acești tineri, prin schimbarea inimii lor, Dumnezeu va scoate pietre prețioase pentru cer.

  Nu neglija ca, în fața unor dificultăți, să îi porți aproape în rugăciune! Este enorm de important, chiar dacă nu ești rudă cu copiii din biserică, să îi întrebi ce mai fac și care le sunt planurile de viitor.

  Dumnezeu ne poate oferi, de asemenea, lecții importante de sinceritate și disponibilitate de la acești copii pe care îi avem în mijlocul nostru. Inima noastră e adesea sătulă de atâtea sfaturi și lecții, însă copilul ne reamintește cât de autentici putem fi prin consacrare sinceră înaintea Domnului. Ei sunt comoara bisericii. Ei sunt comoara lui Dumnezeu!

  Tată ceresc, ajută-ne să mijlocim mai des pentru tinerii comunității!

  Provocare:

  Înalță rugăciuni publice în care să Îi mulțumești Domnului pentru valoarea tinerilor!

  Paul Balaban
  Conferința Banat

   

  Rugăciunea unui copil - Devoțional zilnic. Tată ceresc, ajută-ne să mijlocim mai des pentru tinerii comunității! PROVOCARE: Înalță rugăciuni publice în care să Îi mulțumești Domnului pentru valoarea tinerilor!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...