Articolul precedentÉgi jelek
  Articolul următorÎl voi vedea pe Dumnezeu

  Implică tinerii și copiii în mărturisirea Cuvântului!

  „Pentru aceasta v-am trimis pe Timotei, care este copilul meu preaiubit și credincios în Domnul. El vă va aduce aminte de felul meu de purtare în Hristos și de felul cum învăț eu pe oameni pretutindeni în toate Bisericile.” (1 Corinteni 4:17)

  Ascultă ediția audio aici.

  Într-o vreme în care vânzătorii ambulanți erau în plină dezvoltare, un tânăr fără experiență și cu dizabilități din Statele Unite și-a propus să fie cel mai bun. Bill Porter ar fi trebuit să fie expert în condus mașina, mers și vorbit. Însă el nu avea nimic din toate acestea, fiind născut cu paralizie cerebrală. Un singur lucru avea din abundență: perseverență. A plecat în aventura aceasta cu dorința intensă de a fi primul. Oricine l-ar fi auzit ar fi râs de el. El știa că dorința de a fi la înălțime, efortul constant și lipsa descurajării sunt rețeta succesului. Și a avut dreptate. Visul lui s-a împlinit și a fost nominalizat și premiat, fiind cel mai eficient vânzător ambulant. În 2002, pe marile ecrane a rulat filmul „Din ușă-n ușă”, un film despre cum minusurile vieții nu sunt niciodată obstacole de netrecut.

  Tinerii bisericii sunt tezaure de daruri puse în ei de Domnul. Efortul lor este constant și perseverență au din plin. Nu-i opri din exercitarea lor! Acolo unde adulții renunță și schimbă subiectul sau munca, un tânăr va persevera. Nu-i suspecta de vanitate sau că vor să demonstreze ceva în fața adulților sau a fetelor! Ei pot fi insuflați de o evlavie deosebită.

  Copiii și tinerii familiarizați cu împărțirea de carte sau obișnuiți să se roage cu cei pe care îi vizitează vor găsi împlinirea în vestirea Evangheliei printre străini. Ei nu au reținerea venită din rușine pe care un adult o ia tot timpul în considerare. Tânărul trece ușor peste un refuz sau o vorbă urâtă.

  Instruiește copiii bisericii să devină misionari eficienți! Vorbește-le de împlinirile unei mărturii constante despre cum Domnul schimbă vieți! Eficiența lor te va surprinde și Creatorul va fi onorat.

  Dă-ne, Doamne, perspectiva implicării tinerilor în misiunea bisericii!

  Provocare:

  Fă proiecte evanghelistice în care să implici și tinerii!

  Paul Balaban
  Conferința Banat

   

  Implică tinerii și copiii în mărturisirea Cuvântului! - Devoțional zilnic. Dă-ne, Doamne, perspectiva implicării tinerilor în misiunea bisericii! PROVOCARE: Fă proiecte evanghelistice în care să implici și tinerii!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...