Articolul precedentAz ég csillagai lehullanak
  Articolul următorDecizii greşite

  Exemplul cel de toate zilele

  „Pentru că Eu v-am dat o pildă, ca și voi să faceți cum am făcut Eu.” (Ioan 13:15)

  Ascultă ediția audio aici.

  În 2018, publicația Daily Mail prezenta cazul unei fetițe de 1 an și 6 luni care își imita mama cum vorbea la telefon cu subalternii. Foarte serioasă, fetița ținea telefonul la ureche, vorbea tare într-o limbă pe care doar ea o cunoștea și era atât de concentrată, încât aștepta la un moment dat să primească răspuns de la persoana cu care pretindea că are o discuție foarte importantă.

  Copiii imită și integrează comportamentele de toate felurile, începând de la comportamentul afectiv până la cel social, relațional, vestimentar sau alimentar. Puterea exemplului personal are o influență mai mare decât toate principiile expuse și decât toată știința acumulată. Albert Einstein a promovat această idee spunând că „exemplul nu este doar o formă de educație printre altele, ci este singura”.

  De ce să citească un copil Biblia? Pentru că în fiecare zi el își vede părinții cum deschid Scriptura și citesc cu interes mesajul divin. Adulții trebuie să conștientizeze că pot promova Cartea Cărților în rândul generației tinere prin exemplul personal. În contextul acesta, merită ca fiecare părinte să răspundă sincer la întrebarea: mi-ar plăcea să îmi văd copilul citind Biblia așa cum/cât o citesc eu?

  Un gând inspirat spune că „părinții, prin cuvintele și faptele lor, ar trebui să le ofere copiilor un exemplu prețios, arătându-le ce anume doresc să fie” (MCP, p. 151). Este timpul să urmăm exemplul Domnului Isus și, prin puterea Lui, să fim exemple pentru copii în ce privește lecturarea Scripturii. Merită să ne conectăm zilnic la adevărul biblic și să căutăm semnalul divin, chiar dacă aceasta presupune să renunțăm la alte activități dragi.

  Doamne, mă rog azi pentru instructorii de la Școala de Sabat, ca ei să aibă înțelepciune de la Tine pentru ca atât copiii, cât și tinerii să Te cunoască personal!

  Provocare:

  Doamne, ajută-mă să fiu un exemplu pentru copii în ce privește citirea Sfintei Scripturi în fiecare zi!

  Florin Răduț
  Conferința Oltenia

   

  Exemplul cel de toate zilele - Devoțional zilnic. Doamne, mă rog azi pentru instructorii de la Școala de Sabat, ca ei să aibă înțelepciune de la Tine pentru ca atât copiii, cât și tinerii să Te cunoască personal! PROVOCARE: Doamne, ajută-mă să fiu un exemplu pentru copii în ce privește citirea Sfintei Scripturi în fiecare zi!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...