Articolul precedentAz ottomán birodalom a próféciában
  Articolul următorFiul speranţei

  Povestiri pentru viață

  „Și au istorisit ce li se întâmplase pe drum și cum L-au cunoscut la frângerea pâinii.” (Luca 24:35)

  Ascultă ediția audio aici.

  În anul 1913, Premiul Nobel pentru Literatură i-a fost acordat scriitorului indian Rabindranath Tagore. Acesta, printre altele, a spus: „La orice vârstă, omul este o ființă care se hrănește cu povești. De aceea, avuția povestirilor, pe care au strâns-o oamenii de pe tot globul, din casă în casă, din secol în secol, fie în vorbă, fie în scris, a depășit celelalte avuții omenești.” Chiar și scriitorul Ioan Slavici a făcut o declarație interesantă pentru a sublinia importanța unei povestiri: „Poveștile erau darurile ce mi se prezentau pentru purtarea cea bună. […] Povestea a fost fondul plăcerilor mele din copilărie” („Scrisoarea d-lui I. Slavici cătră Redacție relativă la «Zina Zorilor»”, în Convorbiri literare, VI, 1872, nr. 3, p. 90).

  Dacă stăm bine să ne gândim, cu toții tresărim când auzim expresia „a fost odată ca niciodată”, căci aceasta anunță începutul unei povestiri. Copiii au fost mereu fascinați să asculte diverse istorisiri care să le capteze atenția. Povestirile îmbogățesc deprinderile de a comunica și vocabularul, cultivă sentimente frumoase, stimulează imaginația și creativitatea și insuflă spirit de sacrificiu, altruism, solidaritate și dreptate. Astfel, o povestire poate pune baza concepției despre lume și viață.

  Biblia este plină de istorii interesante care pot ajuta copilul să descopere lecții importante pentru viață. De la povestea cu Adam și Eva în grădina Eden la construirea corabiei de către Noe, viața interesantă a lui Moise, înțelepciunea lui Solomon, istoria lui Isus și multe altele câte mai sunt, toate constituie ferestre care pot fi deschise într-un mod interesant înaintea copiilor.

  Cei mici dobândesc apetit pentru citirea Bibliei dacă adulții de lângă ei reușesc să le stârnească interesul prin prezentarea istoriilor biblice într-un mod captivant. Câte povestiri nu pot fi aduse înaintea copiilor pentru a-i învăța anumite principii de viață! Citirea unei povești poate fi un moment deosebit de relaxant pentru cel mic, dar unul dintre cele mai importante lucruri pe care copiii le învață din povești este diferența dintre bine și rău. Și care copil refuză să asculte o povestire spusă cu răbdare și înțelepciune?

  Doamne, mă rog astăzi pentru părinții din biserică! Dă-le Tu răbdare și înțelepciune!

  Provocare:

  Spune-i unui copil o istorie din Biblie într-un mod inedit, care să-l facă să fie numai ochi și urechi!

  Florin Răduț
  Conferința Oltenia

   

  Povestiri pentru viață - Devoțional zilnic. Doamne, mă rog astăzi pentru părinții din biserică! Dă-le Tu răbdare și înțelepciune! PROVOCARE: Spune-i unui copil o istorie din Biblie într-un mod inedit, care să-l facă să fie numai ochi și urechi!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...