Articolul precedentAz erkölcstelenség terjedése
  Articolul următorUn test clinic controlat

  Eroii din carte

  „Prin credință au cucerit ei împărății, au făcut dreptate, au căpătat făgăduințe, au astupat gurile leilor.” (Evrei 11:33)

  Ascultă ediția audio aici.

  În anul 2017, a fost lansat primul volum din colecția intitulată „Marea carte cu eroi”. În primul volum sunt prezentate șapte povestiri cu regi, voievozi și eroi din istoria neamului dacoromân. Un aspect interesant este faptul că la finalul volumului apare capitolul „Povestea ta”, în cadrul căruia cititorii pot completa propria poveste pe paginile albe care sunt puse la dispoziție. După ce și-au scris istoria personală, ei îi pot trimite materialul autorului cărții, care îi va premia pe curajoși.

  Copiii au fost mereu încântați de eroii din povestiri și au încercat să se identifice cu personajele lor preferate. Gesturile, cuvintele și faptele eroilor sunt imitate de cei mici în diferite situații de viață.

  Biblia este plină de eroi ai credinței care au fost devotați cauzei lui Dumnezeu și nu au renunțat la idealurile divine. Ei au trecut prin multe situații complicate, au fost înconjurați de dușmani, și totuși au fost gata să meargă mai departe pe drumul adevărului. Credincioșia lui Iosif, care a fost vândut ca sclav, apoi a ajuns servitor la casa lui Potifar, după care a fost aruncat în temniță pe nedrept, pentru ca finalul vieții să-l găsească în funcția de prim-ministru al Egiptului, reprezintă un exemplu de erou biblic.

  Putem continua cu experiențele lui David, păstorul, poetul, dar și împăratul Israelului, cu profetul Daniel, care și-a păstrat legătura cu Dumnezeu indiferent de legile date de împărat. Apoi, un alt erou a fost Iov, care a suferit în tăcere chiar dacă nu înțelegea planul divin. Povestirile biblice pline de suspans, lupta dintre bine și rău și finalul fericit reprezintă motive întemeiate pentru ca cei mici să fie interesați de citirea Bibliei.

  Doamne, mă rog azi pentru pastorul bisericii noastre, ca el să fie aproape de generația tânără!

  Provocare:

  Citește viața unui erou din Biblie și transmite câteva din calitățile lui unei persoane care trece printr-o situație dificilă!

  Florin Răduț
  Conferința Oltenia

   

  Eroii din carte - Devoțional zilnic. Doamne, mă rog azi pentru pastorul bisericii noastre, ca el să fie aproape de generația tânără! PROVOCARE: Citește viața unui erou din Biblie și transmite câteva din calitățile lui unei persoane care trece printr-o situație dificilă!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...