Articolul precedentMelyek az Úr valódi ajándékai?
  Articolul următorÎncercări teribile

  „Regina” cărților

  „Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire.” (2 Timotei 3:16)

  Ascultă ediția audio aici.

  În urmă cu câțiva ani, revista History a publicat un articol cu titlul „O regină și 12 președinți”. Materialul prezenta istoria reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care, de la urcarea ei pe tron, în februarie 1952, s-a întâlnit cu aproape toți președinții care au condus, începând de atunci, Statele Unite ale Americii, excepție făcând doar Lyndon B. Johnson.

  De-a lungul timpului, dintre toate cărțile scrise, Biblia s-a remarcat și a fost numită Cartea Cărților, adică un fel de „regină” a cărților. Copiii sunt interesați să se întâlnească cu diferite personalități și să fie în preajma casei regale. Așa cum își doresc să vadă regina vreunei țări, ar fi interesant să le aducem aminte că pot avea o întâlnire cu „regina” cărților.

  Și, până la urmă, de ce este Biblia Cartea Cărților? În primul rând, avem în vedere faptul că a fost scrisă într-un mod inedit: de peste patruzeci de autori într-o perioadă de aproximativ o mie cinci sute de ani, pe trei continente și în trei limbi. În al doilea rând, în Scriptură avem prezentate fragmente cu caracter profetic, care au prevăzut locuri, evenimente și chiar numele unor oameni din viitorul îndepărtat și toate s-au împlinit. În al treilea rând, Biblia schimbă viața cititorilor, căci ea a transformat indivizi, familii, civilizații și națiuni atunci când a fost prețuită.

  Oameni celebri din întreaga lume au recunoscut superioritatea Sfintei Scripturi, iar George Washington, primul președinte al Statelor Unite ale Americii, a declarat: „Este imposibil să conduci lumea cu dreptate fără Dumnezeu și fără Biblie.” Este timpul să promovăm Biblia în rândul generației tinere ca fiind nu o carte obișnuită, ci „regina” cărților.

  Doamne, mă rog azi pentru tinerii din penitenciare, care, deși nu sunt în libertate, își doresc să descopere adevărurile din Biblie!

  Provocare:

  Gândește-te și la alte motive pentru care Biblia este o carte specială și merită citită în fiecare zi!

  Florin Răduț
  Conferința Oltenia

   

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...