Articolul precedentMelyek az Úr valódi ajándékai?
  Articolul următorÎncercări teribile

  „Regina” cărților

  „Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire.” (2 Timotei 3:16)

  Ascultă ediția audio aici.

  În urmă cu câțiva ani, revista History a publicat un articol cu titlul „O regină și 12 președinți”. Materialul prezenta istoria reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care, de la urcarea ei pe tron, în februarie 1952, s-a întâlnit cu aproape toți președinții care au condus, începând de atunci, Statele Unite ale Americii, excepție făcând doar Lyndon B. Johnson.

  De-a lungul timpului, dintre toate cărțile scrise, Biblia s-a remarcat și a fost numită Cartea Cărților, adică un fel de „regină” a cărților. Copiii sunt interesați să se întâlnească cu diferite personalități și să fie în preajma casei regale. Așa cum își doresc să vadă regina vreunei țări, ar fi interesant să le aducem aminte că pot avea o întâlnire cu „regina” cărților.

  Și, până la urmă, de ce este Biblia Cartea Cărților? În primul rând, avem în vedere faptul că a fost scrisă într-un mod inedit: de peste patruzeci de autori într-o perioadă de aproximativ o mie cinci sute de ani, pe trei continente și în trei limbi. În al doilea rând, în Scriptură avem prezentate fragmente cu caracter profetic, care au prevăzut locuri, evenimente și chiar numele unor oameni din viitorul îndepărtat și toate s-au împlinit. În al treilea rând, Biblia schimbă viața cititorilor, căci ea a transformat indivizi, familii, civilizații și națiuni atunci când a fost prețuită.

  Oameni celebri din întreaga lume au recunoscut superioritatea Sfintei Scripturi, iar George Washington, primul președinte al Statelor Unite ale Americii, a declarat: „Este imposibil să conduci lumea cu dreptate fără Dumnezeu și fără Biblie.” Este timpul să promovăm Biblia în rândul generației tinere ca fiind nu o carte obișnuită, ci „regina” cărților.

  Doamne, mă rog azi pentru tinerii din penitenciare, care, deși nu sunt în libertate, își doresc să descopere adevărurile din Biblie!

  Provocare:

  Gândește-te și la alte motive pentru care Biblia este o carte specială și merită citită în fiecare zi!

  Florin Răduț
  Conferința Oltenia

   

  „Regina” cărților - Devoțional zilnic. Doamne, mă rog azi pentru tinerii din penitenciare, care, deși nu sunt în libertate, își doresc să descopere adevărurile din Biblie! PROVOCARE: Gândește-te și la alte motive pentru care Biblia este o carte specială și merită citită în fiecare zi!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...