„Regina” cărților

„Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire.” (2 Timotei 3:16)

Ascultă ediția audio aici.

În urmă cu câțiva ani, revista History a publicat un articol cu titlul „O regină și 12 președinți”. Materialul prezenta istoria reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care, de la urcarea ei pe tron, în februarie 1952, s-a întâlnit cu aproape toți președinții care au condus, începând de atunci, Statele Unite ale Americii, excepție făcând doar Lyndon B. Johnson.

De-a lungul timpului, dintre toate cărțile scrise, Biblia s-a remarcat și a fost numită Cartea Cărților, adică un fel de „regină” a cărților. Copiii sunt interesați să se întâlnească cu diferite personalități și să fie în preajma casei regale. Așa cum își doresc să vadă regina vreunei țări, ar fi interesant să le aducem aminte că pot avea o întâlnire cu „regina” cărților.

Și, până la urmă, de ce este Biblia Cartea Cărților? În primul rând, avem în vedere faptul că a fost scrisă într-un mod inedit: de peste patruzeci de autori într-o perioadă de aproximativ o mie cinci sute de ani, pe trei continente și în trei limbi. În al doilea rând, în Scriptură avem prezentate fragmente cu caracter profetic, care au prevăzut locuri, evenimente și chiar numele unor oameni din viitorul îndepărtat și toate s-au împlinit. În al treilea rând, Biblia schimbă viața cititorilor, căci ea a transformat indivizi, familii, civilizații și națiuni atunci când a fost prețuită.

Oameni celebri din întreaga lume au recunoscut superioritatea Sfintei Scripturi, iar George Washington, primul președinte al Statelor Unite ale Americii, a declarat: „Este imposibil să conduci lumea cu dreptate fără Dumnezeu și fără Biblie.” Este timpul să promovăm Biblia în rândul generației tinere ca fiind nu o carte obișnuită, ci „regina” cărților.

Doamne, mă rog azi pentru tinerii din penitenciare, care, deși nu sunt în libertate, își doresc să descopere adevărurile din Biblie!

Provocare:

Gândește-te și la alte motive pentru care Biblia este o carte specială și merită citită în fiecare zi!

Florin Răduț
Conferința Oltenia

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor