Articolul precedentMindent meg kell vizsgálnunk
  Articolul următorPresiune enormă

  Prietenul cel mai bun

  „Prietenul adevărat iubește oricând și în nenorocire ajunge ca un frate.” (Proverbele 17:17)

  Ascultă ediția audio aici.

  În poezia „Prietenul”, scrisă de poetul Grigore Vieru, sunt următoarele versuri: „Un prieten – știți voi oare? – / E comoara cea mai mare! / Omul fără de prieteni / E ca bradul fără cetini, / Ca ogorul fără apă, / Ca o mână fără altă. / Un prieten, ia aminte, / Nu se cumpără, nici vinde!” Apoi, tot în contextul prieteniei există și proverbul: „Prietenul adevărat la nevoie se cunoaște.”

  Studiile arată că copiii au nevoie să-și facă prieteni încă de la vârste fragede, iar părinții sunt cei care-i pot ajuta să stabilească astfel de legături. Cei mici simt nevoia să fie în preajma unor camarazi de nădejde cu care să se joace, iar mai târziu să-și împărtășească experiențele vieții. Gândește-te la bucuria pe care o au la aniversarea zilei de naștere când prietenii au acceptat invitația!

  Totuși, se întâmplă de multe ori să trăiască situații neplăcute cauzate de trădarea celor apropiați, iar expresia spusă printre suspine: „Îl credeam prietenul meu” transmite foarte mult. În contextul prietenilor care te pot dezamăgi și al textului biblic: „Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor” (Ieremia 17:5), le putem îndrepta atenția copiilor spre Isus, care este cel mai bun prieten al omului.

  Atunci când citesc Biblia, copiii Îl pot cunoaște cel mai bine pe Isus, Prietenul lor. El este răbdător, înțelept, iertător, blând și gata să-Și ajute semenii. Studiind Sfânta Scriptură, putem înțelege că El „a trebuit să Se asemene fraților Săi în toate lucrurile, ca să poată fi, în ceea ce privește legăturile cu Dumnezeu, un mare preot milos și vrednic de încredere, ca să facă ispășire pentru păcatele norodului. Și prin faptul că El Însuși a fost ispitit în ceea ce a suferit, poate să vină în ajutorul celor ce sunt ispitiți” (Evrei 2:17,18).

  Doamne, ne rugăm azi pentru colegii de la școală ai copiilor noștri, ca ei să aprecieze prietenia!

  Provocare:

  Enumeră cât mai multe calități ale unui prieten adevărat, după care încearcă să le aplici la Isus Hristos!

  Florin Răduț
  Conferința Oltenia

   

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...