Articolul precedentMindent meg kell vizsgálnunk
  Articolul următorPresiune enormă

  Prietenul cel mai bun

  „Prietenul adevărat iubește oricând și în nenorocire ajunge ca un frate.” (Proverbele 17:17)

  Ascultă ediția audio aici.

  În poezia „Prietenul”, scrisă de poetul Grigore Vieru, sunt următoarele versuri: „Un prieten – știți voi oare? – / E comoara cea mai mare! / Omul fără de prieteni / E ca bradul fără cetini, / Ca ogorul fără apă, / Ca o mână fără altă. / Un prieten, ia aminte, / Nu se cumpără, nici vinde!” Apoi, tot în contextul prieteniei există și proverbul: „Prietenul adevărat la nevoie se cunoaște.”

  Studiile arată că copiii au nevoie să-și facă prieteni încă de la vârste fragede, iar părinții sunt cei care-i pot ajuta să stabilească astfel de legături. Cei mici simt nevoia să fie în preajma unor camarazi de nădejde cu care să se joace, iar mai târziu să-și împărtășească experiențele vieții. Gândește-te la bucuria pe care o au la aniversarea zilei de naștere când prietenii au acceptat invitația!

  Totuși, se întâmplă de multe ori să trăiască situații neplăcute cauzate de trădarea celor apropiați, iar expresia spusă printre suspine: „Îl credeam prietenul meu” transmite foarte mult. În contextul prietenilor care te pot dezamăgi și al textului biblic: „Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor” (Ieremia 17:5), le putem îndrepta atenția copiilor spre Isus, care este cel mai bun prieten al omului.

  Atunci când citesc Biblia, copiii Îl pot cunoaște cel mai bine pe Isus, Prietenul lor. El este răbdător, înțelept, iertător, blând și gata să-Și ajute semenii. Studiind Sfânta Scriptură, putem înțelege că El „a trebuit să Se asemene fraților Săi în toate lucrurile, ca să poată fi, în ceea ce privește legăturile cu Dumnezeu, un mare preot milos și vrednic de încredere, ca să facă ispășire pentru păcatele norodului. Și prin faptul că El Însuși a fost ispitit în ceea ce a suferit, poate să vină în ajutorul celor ce sunt ispitiți” (Evrei 2:17,18).

  Doamne, ne rugăm azi pentru colegii de la școală ai copiilor noștri, ca ei să aprecieze prietenia!

  Provocare:

  Enumeră cât mai multe calități ale unui prieten adevărat, după care încearcă să le aplici la Isus Hristos!

  Florin Răduț
  Conferința Oltenia

   

  Prietenul cel mai bun - Devoțional zilnic. Doamne, ne rugăm azi pentru colegii de la școală ai copiilor noștri, ca ei să aprecieze prietenia! PROVOCARE: Enumeră cât mai multe calități ale unui prieten adevărat, după care încearcă să le aplici la Isus Hristos!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...