Articolul precedentHamisítványok
  Articolul următorReabilitarea

  Biserica – o familie

  „[…] ca să înfățișeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată, fără zbârcitură, […] sfântă și fără prihană.” (Efeseni 5:27)

  Ascultă ediția audio aici.

  Un studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie arată că 86% din cei intervievați consideră că biserica oferă răspunsuri pentru nevoile spirituale ale oamenilor, 76% cred că oferă răspunsuri morale, 72% – pentru probleme din viața de familie și doar 61% – pentru problemele tinerilor.

  Cu cât anii trec, există tendința ca generația tânără să nu mai aprecieze biserica, activitățile și diferitele proiecte promovate de aceasta. De ce s-a ajuns la această situație? Putem găsi anumite motive, dar aș fi dorit să ne gândim astăzi la exemplul pe care tinerii l-au descoperit la adulții din jurul lor. Cum au văzut ei biserica privind la viața și atitudinea noastră? Ce le-am transmis că înseamnă biserica – o clădire, un program săptămânal, o instituție „perfectă”?

  În cartea Educație, Ellen White scrie despre responsabilitatea adulților: „O altă obligație, prea adesea trecută ușor cu vederea, obligație ce ar trebui să le fie prezentată în mod clar tinerilor care înțeleg cerințele pe care le are Hristos de la ei, este aceea a legăturii cu biserica.

  Relația dintre Hristos și biserica Sa este foarte strânsă și sfântă, El fiind mirele, iar biserica, mireasa; El, capul, iar biserica, trupul. Legătura cu Hristos, prin urmare, presupune legătură cu biserica Sa.

  Biserica este organizată pentru slujire; iar pentru o viață de slujire lui Hristos, legătura cu biserica este unul dintre primii pași” (Ed, p. 230).

  Merită să le arătăm tinerilor, prin cuvinte și comportament, că biserica reprezintă o familie, o comunitate, un grup al celor care Îl iubesc pe Dumnezeu. Participarea la serviciile divine, raportarea la fiecare membru și implicarea în activitățile bisericii sunt mesaje transmise generației tinere.

  Doamne, ajută-mă să îi prețuiesc pe toți cei care slujesc în biserică și să fiu gata să le fiu de folos!

  Provocare:

  Prețuiește biserica, prin cuvinte și fapte, pentru a fi un exemplu!

  Florin Răduț
  Conferința Oltenia

   

  Biserica - o familie - Devoțional zilnic. Doamne, ajută-mă să îi prețuiesc pe toți cei care slujesc în biserică și să fiu gata să le fiu de folos! PROVOCARE: Prețuiește biserica, prin cuvinte și fapte, pentru a fi un exemplu!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...