Articolul precedentEgység vagy széthúzás?
  Articolul următorSuferinţa este necesară

  Samariteanul milos

  „Dar un samaritean, care era în călătorie, a venit în locul unde era el și, când l-a văzut, i s-a făcut milă de el.” (Luca 10:33)

  Ascultă ediția audio aici.

  Un studiu realizat de Institutul Național de Statistică arăta că 15% din populația României este obeză, iar o treime, supraponderală. Printre cauze pot fi amintite consumul mare de produse de patiserie, dar și lipsa exercițiului fizic. Dacă aplicăm sondajul acesta la viața spirituală, înțelegem că este important să consumăm „alimente sănătoase” și că este nevoie de „activitate fizică”.

  În cartea Calea către Hristos, de Ellen White, găsim următorul gând: „Cel care doar se roagă, nefăcând nimic altceva, în curând va înceta și să se roage sau rugăciunile lui vor deveni un simplu formalism” (CCH, p. 75). Ce vrea să spună acest citat? Nu este importantă rugăciunea? Care este așteptarea Cerului de la noi?

  În relația cu generația tânără, trebuie să ținem cont de sfatul de mai sus pentru a oferi o perspectivă corectă asupra rolului creștinismului în societate. Avem datoria să le transmitem oamenilor că Dumnezeu îi iubește, îi iartă și îi ajută, dar nu trebuie să ne oprim aici. Pentru ca tinerii să participe la o activitate într-un număr destul de mare, trebuie să venim înaintea lor cu proiecte concrete de binefacere, de ecologizare sau sociale. Nu este suficient ca ei să ne vadă citind Biblia, rugându-ne sau participând la serviciile divine.

  Un proverb englezesc spune că „e bine să vorbești bine, dar și mai bine e să faci bine”. Având în atenție această idee, este timpul să fim un exemplu pentru tineri și să ne implicăm în activități de binefacere. Chiar despre Isus, modelul suprem, Ellen White spune că „a petrecut mai mult timp vindecând bolnavii decât predicând” (DV, p. 14). Merită să facem planuri pentru a ne ajuta semenii, dar și pe tineri, implicându-i, și astfel „ușa inimii” să poată fi deschisă pentru primirea adevărurilor spirituale.

  Doamne, ai grijă astăzi de cei ce suferă și de cei în necazuri! Ajută-mă să fiu atent la nevoile lor și să le arăt dragostea Ta!

  Provocare:

  Astăzi, când ajuți pe cineva, să iei cu tine și reprezentanți din generația tânără!

  Florin Răduț
  Conferința Oltenia

   

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...