Articolul precedentEgység vagy széthúzás?
  Articolul următorSuferinţa este necesară

  Samariteanul milos

  „Dar un samaritean, care era în călătorie, a venit în locul unde era el și, când l-a văzut, i s-a făcut milă de el.” (Luca 10:33)

  Ascultă ediția audio aici.

  Un studiu realizat de Institutul Național de Statistică arăta că 15% din populația României este obeză, iar o treime, supraponderală. Printre cauze pot fi amintite consumul mare de produse de patiserie, dar și lipsa exercițiului fizic. Dacă aplicăm sondajul acesta la viața spirituală, înțelegem că este important să consumăm „alimente sănătoase” și că este nevoie de „activitate fizică”.

  În cartea Calea către Hristos, de Ellen White, găsim următorul gând: „Cel care doar se roagă, nefăcând nimic altceva, în curând va înceta și să se roage sau rugăciunile lui vor deveni un simplu formalism” (CCH, p. 75). Ce vrea să spună acest citat? Nu este importantă rugăciunea? Care este așteptarea Cerului de la noi?

  În relația cu generația tânără, trebuie să ținem cont de sfatul de mai sus pentru a oferi o perspectivă corectă asupra rolului creștinismului în societate. Avem datoria să le transmitem oamenilor că Dumnezeu îi iubește, îi iartă și îi ajută, dar nu trebuie să ne oprim aici. Pentru ca tinerii să participe la o activitate într-un număr destul de mare, trebuie să venim înaintea lor cu proiecte concrete de binefacere, de ecologizare sau sociale. Nu este suficient ca ei să ne vadă citind Biblia, rugându-ne sau participând la serviciile divine.

  Un proverb englezesc spune că „e bine să vorbești bine, dar și mai bine e să faci bine”. Având în atenție această idee, este timpul să fim un exemplu pentru tineri și să ne implicăm în activități de binefacere. Chiar despre Isus, modelul suprem, Ellen White spune că „a petrecut mai mult timp vindecând bolnavii decât predicând” (DV, p. 14). Merită să facem planuri pentru a ne ajuta semenii, dar și pe tineri, implicându-i, și astfel „ușa inimii” să poată fi deschisă pentru primirea adevărurilor spirituale.

  Doamne, ai grijă astăzi de cei ce suferă și de cei în necazuri! Ajută-mă să fiu atent la nevoile lor și să le arăt dragostea Ta!

  Provocare:

  Astăzi, când ajuți pe cineva, să iei cu tine și reprezentanți din generația tânără!

  Florin Răduț
  Conferința Oltenia

   

  Samariteanul milos - Devoțional zilnic. Doamne, ai grijă astăzi de cei ce suferă și de cei în necazuri! Ajută-mă să fiu atent la nevoile lor și să le arăt dragostea Ta! PROVOCARE: Astăzi, când ajuți pe cineva, să iei cu tine și reprezentanți din generația tânără!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...