„A uitat de noi! Nu mai bine să ne ia!”

  „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.” (Evrei 13:5)

  Ascultă ediția audio aici.

  Când fiul nostru avea în jur de 4 ani, am sesizat la el un comportament bizar. În fiecare sâmbătă seară, după ce întreaga familie participa la rugăciunea de închidere a Sabatului, el își lua scăunelul de lemn, îl punea în dreptul ferestrei de unde se vedea cel mai bine apusul și stătea minute în șir și privea în zare. Apoi pleca abătut la treburile lui. În scurtă vreme, privitul meditativ al apusului de după Sabat s-a transformat în oftat, ca mai apoi să devină plâns. Alertați, l-am întrebat de ce plânge, și răspunsul a venit:

  — A uitat de noi! Nu mai vine să ne ia acasă! Domnul Isus… Nu ați spus voi că vine curând?

  Suspinul lui de copil ce înțelegea diferit măsura timpului față de noi, adulții, m-a făcut să pricep că lucrurile se văd mai clar și mai frumos prin ochii celor mici.

  De ce să citească un copil Biblia? Pentru că, uneori, modul în care acesta vede lucrurile este mai frumos și mai curat. Nu este pângărit de norme sociale, nu se încadrează în tiparele conturate de tradiții și prejudecăți și nu este tributar vreunei ideologii.

  Cred că este responsabilitatea noastră să ne educăm copiii în temere de Dumnezeu și să avem grijă la modul în care le „tălmăcim” Scripturile. Și mai cred că este benefic să le dăm și lor ocazia să ne povestească cum Îl percep pe Dumnezeu. S-ar putea să mai avem și noi câte ceva de învățat.

  Educația, întocmai ca o plantă, are nevoie de timp și îngrijire ca să crească. Doar buruienile cresc de la sine.

  „Trebuie să vă luați timp să vorbiți și să vă rugați împreună cu micuții voștri. […] Trebuie într-adevăr să simțiți că aveți o lucrare de făcut pentru această viață și pentru veșnicie. Cea dintâi datorie a voastră este față de copiii voștri” (CA, p. 225).

  Doamne, ajută-ne să credem că Tu nu uiți niciodată de noi!

  Provocare:

  Oferă săptămâna aceasta o Biblie unui copil și roagă-te să înțeleagă ceea ce va citi în ea!

  Natalia Ciurea
  Conferința Oltenia

   

  „A uitat de noi! Nu mai bine să ne ia!” - Devoțional zilnic. Doamne, ajută-ne să credem că Tu nu uiți niciodată de noi! PROVOCARE: Oferă săptămâna aceasta o Biblie unui copil și roagă-te să înțeleagă ceea ce va citi în ea!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Publicate astăzi

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.