Articolul precedentEljövendő események
  Articolul următorSlujirea

  Precum și noi iertăm greșiților noștri

  „Iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos.” (Efeseni 4:32)

  Ascultă ediția audio aici.

  Apostolul Pavel, ca și alți oameni ai Scripturii, ne învață că, pentru a avea o relație ideală cu Divinitatea, trebuie să dăm dovadă de un comportament bun față de cei din jurul nostru, chiar dacă aceștia ne-au greșit.

  Spiritul iertător este mai mult decât un ideal, este o atitudine a inimii și a sufletului, un mod de a fi. Iertarea este unul dintre cele mai puternice instrumente spirituale pe care le avem la îndemână și, în plus, ne este accesibilă tuturor.

  Să ierți pe cineva nu înseamnă că ceea ce a făcut nu mai este greșit sau că deodată sunteți cei mai buni prieteni, ci înseamnă să nu mai lași ca situația să îți controleze emoțiile, felul de a fi, ba chiar întreaga viață.

  „Cina cea de Taină” a lui Leonardo da Vinci rămâne una dintre cele mai importante lucrări din istoria picturii. E drept, a terminat-o destul de greu (1495–1497) din cauza preocupării sale obsedante de a găsi cele mai potrivite chipuri și expresii pentru personajele sale.

  Da Vinci avea un pictor pe care îl ura de moarte. S-a gândit mult timp cum ar putea să se răzbune pe el. În timp ce picta, i-a venit în minte o idee „ingenioasă”. Chipul acestui pictor vrăjmaș avea să fie folosit în tablou pentru a-l portretiza pe Iuda. Posteritatea urma să îl blameze multe secole pe trădător. După ce l-a imortalizat în culorile și umbrele trădătorului, s-a apucat să picteze figura Mântuitorului. În timp ce încerca să-L imortalizeze pe Isus, ochii lui priveau mulțumitori la chipul dușmanului. A încercat mult timp să Îl picteze pe Isus, dar în zadar. Ceva nu mergea. Mai târziu și-a dat seama care era sursa neputinței. A șters chipul celui pe care îl ura, și-a rezolvat problema cu el, a folosit ca mostră pentru imaginea lui Iuda fizionomia unui oarecare și, astfel, chipul lui Isus a început să prindă contur în pictura, dar mai ales în viața lui.

  Doamne, dă-mi, Te rog, puterea de a-l ierta și de a-i transmite acest lucru celui care mi-a greșit, așa cum procedezi și tu cu mine, păcătosul!

  Provocare:

  Gândește-te la cineva care te-a rănit și pe care nu îl poți ierta cu toată inima! Roagă-L pe Dumnezeu să îți dea putere să ierți cu adevărat!

  Costel Gogoneață
  Conferința Muntenia

   

  Precum și noi iertăm greșiților noștri - Devoțional zilnic. Doamne, dă-mi, Te rog, puterea de a-l ierta și de a-i transmite acest lucru celui care mi-a greșit, așa cum procedezi și tu cu mine, păcătosul! PROVOCARE: Gândește-te la cineva care te-a rănit și pe care nu îl poți ierta cu toată inima! Roagă-L pe Dumnezeu să îți dea putere să ierți cu adevărat!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...