Precum și noi iertăm greșiților noștri

„Iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos.” (Efeseni 4:32)

Ascultă ediția audio aici.

Apostolul Pavel, ca și alți oameni ai Scripturii, ne învață că, pentru a avea o relație ideală cu Divinitatea, trebuie să dăm dovadă de un comportament bun față de cei din jurul nostru, chiar dacă aceștia ne-au greșit.

Spiritul iertător este mai mult decât un ideal, este o atitudine a inimii și a sufletului, un mod de a fi. Iertarea este unul dintre cele mai puternice instrumente spirituale pe care le avem la îndemână și, în plus, ne este accesibilă tuturor.

Să ierți pe cineva nu înseamnă că ceea ce a făcut nu mai este greșit sau că deodată sunteți cei mai buni prieteni, ci înseamnă să nu mai lași ca situația să îți controleze emoțiile, felul de a fi, ba chiar întreaga viață.

„Cina cea de Taină” a lui Leonardo da Vinci rămâne una dintre cele mai importante lucrări din istoria picturii. E drept, a terminat-o destul de greu (1495–1497) din cauza preocupării sale obsedante de a găsi cele mai potrivite chipuri și expresii pentru personajele sale.

Da Vinci avea un pictor pe care îl ura de moarte. S-a gândit mult timp cum ar putea să se răzbune pe el. În timp ce picta, i-a venit în minte o idee „ingenioasă”. Chipul acestui pictor vrăjmaș avea să fie folosit în tablou pentru a-l portretiza pe Iuda. Posteritatea urma să îl blameze multe secole pe trădător. După ce l-a imortalizat în culorile și umbrele trădătorului, s-a apucat să picteze figura Mântuitorului. În timp ce încerca să-L imortalizeze pe Isus, ochii lui priveau mulțumitori la chipul dușmanului. A încercat mult timp să Îl picteze pe Isus, dar în zadar. Ceva nu mergea. Mai târziu și-a dat seama care era sursa neputinței. A șters chipul celui pe care îl ura, și-a rezolvat problema cu el, a folosit ca mostră pentru imaginea lui Iuda fizionomia unui oarecare și, astfel, chipul lui Isus a început să prindă contur în pictura, dar mai ales în viața lui.

Doamne, dă-mi, Te rog, puterea de a-l ierta și de a-i transmite acest lucru celui care mi-a greșit, așa cum procedezi și tu cu mine, păcătosul!

Provocare:

Gândește-te la cineva care te-a rănit și pe care nu îl poți ierta cu toată inima! Roagă-L pe Dumnezeu să îți dea putere să ierți cu adevărat!

Costel Gogoneață
Conferința Muntenia

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor