Articolul precedentA szükséges előkészület
  Articolul următorNeuronii-oglindă

  Fii un mentor!

  „Încotro vei merge tu, voi merge și eu.” (Rut 1:16)

  Ascultă ediția audio aici.

  Referindu-se la parabola samariteanului milos, Martin Luther King Jr. spunea: „Prima întrebare pe care și-a pus-o preotul și prima întrebare pe care și-a pus-o levitul a fost: «Dacă mă opresc să-l ajut pe acest om, ce se va întâmpla cu mine?» Dar apoi a venit bunul samaritean și a pus întrebarea invers: «Dacă nu mă opresc să-l ajut pe acest om, ce se va întâmpla cu el?»”

  Îmi place foarte mult cum definește dicționarul cuvântul „mentor”. Unul din sensuri este acela de „altoi dintr-o plantă bătrână grefat pe o plantă tânără pentru a-i transmite acesteia însușirile sale”. M-am gândit de multe ori la ce vrea Dumnezeu de la mine și pentru mine și probabil că mulți s-au gândit la aceasta. Dar ce vrea El pentru mine nu cumva vrea de fapt și pentru alții? Ne gândim cum să reușim în viață, cum să facem să ne fie bine nouă și familiei noastre, dar modelul nostru desăvârșit, Isus, ne spune că trebuie să ne iubim aproapele ca pe noi înșine. Și aceasta nu înseamnă doar să oferim ajutor material cuiva; oamenii nu au nevoie doar de banii noștri, au nevoie de sfatul nostru, de sprijinul nostru.

  Pot face lucrul acesta? Isus a făcut-o, iar El trebuie să fie modelul nostru. De multe ori, oamenii veneau la El cu întrebarea: „Ce trebuie să fac?”, iar El era gata să-i îndrume, să-i sfătuiască, să le dea o direcție. Și încă ceva: atunci când Isus le dădea celor ce veneau la El un sfat sau o direcție pentru viața lor, oamenii mergeau după El. Cred că așa ar trebui să fie și astăzi. Când dai cuiva un sfat, ajută-l să meargă după Isus, așa cum mergi și tu! Fii un mentor pe care copiii, tinerii, oamenii să-l poată urma! Asigură-te că ceea ce faci reflectă sfaturile tale! Fii mesajul pe care El l-a intenționat pentru alții, fii ceea ce El a intenționat pentru tine! Roagă-L astăzi pe Domnul să facă asta prin tine!

  Provocare:

  Săptămâna aceasta, ajută în fiecare zi pe cineva oferindu-i o parte din timpul tău!

  Sorin Bălăceanu
  Conferința Moldova

   

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...