Nu doar cuvinte

  „Este cu neputință să nu vină prilejuri de păcătuire; dar vai de acela prin care vin! Ar fi mai de folos pentru el să i se lege o piatră de moară de gât și să fie aruncat în mare, decât să facă pe unul din acești micuți să păcătuiască.” (Luca 17:1,2)

  Ascultă ediția audio aici.

  Dintr-un înger de o frumusețe nemaivăzută, onorat de Dumnezeu cu o slujbă specială, Lucifer a devenit o ființă hotărâtă să înșele și să ducă la pieire orice făptură din univers. Prin minciunile sale a reușit să păcălească o parte din îngeri, iar mai târziu omul a fost înșelat și el. Lucifer spunea un lucru, dar făcea doar ce era nevoie pentru a-și împlini planurile meschine. Și nu puțini au fost înșelați.

  Din păcate, modelul acesta – „una spun și alta fac” – a fost preluat de om. Chiar dacă, pe termen scurt, are de câștigat dintr-un astfel de comportament, pe termen lung, omul are numai de pierdut. Comportamentul acesta este foarte periculos, deoarece prin acesta ajung să se piardă și alte suflete sincere.

  Domnul Isus mustră foarte categoric o astfel de practică. Fariseii procedau în felul acesta. Erau niște impostori care duceau lumea la pieire de dragul propriului câștig. Despre ei, dar și despre cei care îi urmau, Domnul spune: „Norodul acesta se apropie de Mine cu gura și mă cinstește cu buzele, dar inima lui este departe de Mine” (Matei 15:8).

  Un om integru, un om al lui Dumnezeu, este consecvent în ascultarea de El. Acesta oferă un exemplu clar: ceea ce spune, face! Altfel, ar fi doar un impostor. Dumnezeu dorește să existe concordanță între ceea ce spun și ceea ce fac. El ne-a oferit exemplul, El ne dă puterea!

  Ajută-ne, Doamne, să lăsăm un exemplu demn de urmat tuturor acelora cu care intrăm în contact astăzi!

  Provocare:

  Fii un om integru! Caută ca prin cuvintele și faptele tale să-i atragi și pe alții la Dumnezeu! Din „pricina” ta oamenii să-L caute pe Domnul!

  Alexandru Ciurea
  Conferința Muntenia

   

  Nu doar cuvinte - Devoțional zilnic. Ajută-ne, Doamne, să lăsăm un exemplu demn de urmat tuturor acelora cu care intrăm în contact astăzi! PROVOCARE: Fii un om integru! Caută ca prin cuvintele și faptele tale să-i atragi și pe alții la Dumnezeu! Din „pricina” ta oamenii să-L caute pe Domnul!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...