Articolul precedentA fenevad képmása
  Articolul următorSlujitorul credincios

  A spune sau a face?

  „De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu fapta, cunoștința; cu cunoștința, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia; cu evlavia, dragostea de frați; cu dragostea de frați, iubirea de oameni.” (2 Petru 1:5-7)

  Ascultă ediția audio aici.

  Imaginează-ți că toți politicienii ar urma principiul descris de Petru! Toate promisiunile electorale ar fi urmate, nu ar mai exista sisteme nefuncționale, nici sărăcie sau foamete.

  Imaginează-ți că toți producătorii și toți comercianții ar urma același principiu! Prețul plătit ar fi de fiecare dată cel corect, iar calitatea ar fi excelentă.

  Imaginează-ți că fiecare medic și-ar folosi timpul perfecționându-se și preocupându-se permanent de modul în care îi poate ajuta mai bine pe cei pe care a depus jurământ că îi va însănătoși!

  Imaginează-ți că oamenii de știință, profesorii, dar și meseriașii, zugravii, instalatorii ori femeile de serviciu ar fi cu toții animați doar de dorința sinceră de a-și îndeplini cât mai bine sarcinile! O lume formată din astfel de oameni ne-ar duce mult mai aproape de cer.

  Am întâlnit cu toții astfel de oameni. Vorbele și faptele lor sunt în armonie.

  După interacțiunea cu ei, te simți transformat, motivat să devii mai bun(ă). În același timp, ne dăm seama că acești oameni sunt o minoritate în marea masă a celor care își bazează acțiunile și reușitele pe ambiție, orgoliu sau lăcomie. Ei nu unesc vorba cu fapta și uită că orice talent este fără valoare în lipsa iubirii și a credinței.

  Este suficient să ai intenții bune? Fiind în poziția de a fi modele pentru cei mai tineri, este important să ne analizăm faptele și motivațiile: Facem noi înșine ceea ce le pretindem celor din jur? Suntem animați de dragoste necondiționată și răbdare atunci când îi învățăm pe copii și pe tineri calea pe care s-o urmeze? Suntem siguri că îi transmitem celui din fața noastră siguranța că este iubit, acceptat, prețuit? Atunci, vorbele noastre vor găsi cu siguranță terenul potrivit pentru a înflori și a rodi.

  Doamne, ajută-ne să fim modele pentru tineri și copii, iubindu-i din toată inima!

  Provocare:

  Care este ultimul sfat pe care l-ai dat cuiva? Verifică dacă tu îl aplici în viața ta!

  Cristian Modan
  Conferința Muntenia

   

  A spune sau a face? - Devoțional zilnic. Doamne, ajută-ne să fim modele pentru tineri și copii, iubindu-i din toată inima! PROVOCARE: Care este ultimul sfat pe care l-ai dat cuiva? Verifică dacă tu îl aplici în viața ta!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...