Articolul precedentA hitehagyás
  Articolul următorChemaţi la slujire

  Experți fără diplome

  „Dacă iubiți numai pe cei ce vă iubesc, ce răsplată mai așteptați? Nu fac așa și vameșii? Și dacă îmbrățișați cu dragoste numai pe frații voștri, ce lucru neobișnuit faceți? Oare păgânii nu fac la fel?” (Matei 5:46,47)

  Ascultă ediția audio aici.

  În ultimii ani, lumea a cunoscut o dezvoltare extrem de puternică, aducând noutăți atât pozitive, cât și negative. Una dintre aceste noutăți este aceea că a crescut foarte mult numărul celor care au o diplomă ce atestă o anumită specialitate. Așa se face că numărul experților a crescut în mod exponențial, ceea ce nu poate decât să ne bucure, deoarece este important ca societatea să fie susținută de cât mai mulți experți. Însă partea mai puțin pozitivă este aceea că un procent important dintre acești experți au o calificare mai mult teoretică decât practică.

  În mod similar, Isus vorbește în versetele de astăzi despre ,,experții” care au descoperit Evanghelia și se laudă cu noul lor statut de oameni pocăiți, însă care nu au înțeles ce înseamnă cu adevărat specializarea. Declarațiile de la biserică, rugăciunile făcute cu expresii poetice, hainele elegante din ziua de Sabat sunt departe de a surprinde caracteristicile unui expert în ale credinței. Isus evidențiază faptul că lucrurile neobișnuite, făcute altfel decât le făceau înainte, sunt principala caracteristică a creștinilor.

  Imaginează-ți o persoană care a descoperit pictura și este pasionată de acest domeniu! Se uită la pictori și își cumpără aceleași ustensile, se îmbracă în atelier la fel ca ei și din acel moment în fiecare semnătură pe care o face pune înaintea numelui său titlul de pictor. Este oare acea persoană un pictor profesionist? Cum putem ști ce fel de pictor este? În principal, este simplu: după roade îi veți cunoaște. Un pictor amator nu va face niciodată picturi neobișnuit de bune.

  Știm cu toții că Domnul îi va lua cu El în cer pe cei care fac acele lucruri neobișnuite. Însă avem nevoie de un strop de onestitate pentru a ne evalua cinstit și a vedea cât de mult îi copiem pe experții de pe Facebook și cât de mult, pe cei din Scriptură. Desigur, pe pământ nimeni nu ne va oferi o diplomă de expert în credință, dar luarea la cer va fi cea mai mare dovadă a autenticității unui creștin.

  Doamne, dă-ne voință și înfăptuire pentru acele lucruri neobișnuit de bune!

  Provocare:

  În ce aspect al vieții de credință consideri că nu te asemeni cu Isus? Fă o schimbare chiar astăzi!

  Gabriel Iarca
  Conferința Muntenia

   

  Experți fără diplome - Devoțional zilnic. Doamne, dă-ne voință și înfăptuire pentru acele lucruri neobișnuit de bune! PROVOCARE: În ce aspect al vieții de credință consideri că nu te asemeni cu Isus? Fă o schimbare chiar astăzi!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...