Articolul precedentA spiritizmus szerepe a csalásban
  Articolul următorSlujirea voluntară

  Da-ul vostru să fie Da!

  „Felul vostru de vorbire să fie: «Da, da; nu, nu»; ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rău.” (Matei 5:37)

  Ascultă ediția audio aici.

  În cunoscuta Sa Predică de pe Muntele Fericirilor, Domnul Hristos ne îndeamnă să fim integri în toate aspectele vieții, mai ales în vorbire. Dacă primul „da” se referă la cuvintele care ne ies de pe buze, al doilea „da” își caută menirea în viața practică.

  Am citit, la avizierul dintr-o comunitate, următoarea ilustrație:

  La aceeași biserică mergeau patru membri: Cineva, Fiecare, Oricine și Nimeni. Modul lor de viață era „foarte religios”. De exemplu: Cineva își bârfea fratele, Fiecare știa că acest lucru este păcat, Oricine putea să refuze să asculte, dar… Nimeni nu o făcea. Oricine și Fiecare vorbeau despre Cineva, dar Nimeni nu le întrerupea conversația. Fiecare voia să se închine, dar nu mergea la biserică, deoarece nu vorbea cu Oricine. Fiecare se arăta credincios la biserică, dar, de lucrat în biserică, lucra mai mult Nimeni. Când era nevoie de ceva sau de Cineva care să împartă invitații, Fiecare se gândea că Cineva va putea face aceste lucrări. Știți cine le-a făcut în cele din urmă? Nimeni! O persoană a vizitat acea biserică. Fiecare a crezut că Cineva o va saluta. Oricine ar fi putut face acest lucru. Dar Nimeni n-a mers la el.

  Pe tine cum te cheamă? Da-ul tău este da?

  Regina Victoria a aflat că unei femei îi murise bebelușul. Ea însăși cunoscând adâncimea suferinței, a dorit să-i transmită un mesaj de mângâiere. Așa că a invitat-o la palat. La întoarcerea acasă, femeia a fost întrebată de vecini ce i-a spus regina.

  – Nimic. Mi-a luat mâinile în palmele sale și, în tăcere, am plâns împreună.

  Viețile noastre practice predică cu mai multă forță decât cuvintele. Dacă îi spui copilului tău: „Te iubesc!”, dar strigi la el și nu-i acorzi atenție și timp, între vorbele și faptele tale este o distanță ca de la cer la pământ.

  Îl admir pe marele și bunul Dumnezeu, Modelul nostru suprem: „Din toate vorbele bune pe care le spusese casei lui Israel Domnul, niciuna n-a rămas neîmplinită: toate s-au împlinit” (Iosua 21:45). Să coborâm printre oameni și să fim o ilustrație vie a Predicii de pe Munte!

  Ajută-ne, Doamne, să ne măsurăm cuvintele și faptele după măsura Ta și fă ca ele să oglindească frumusețea și dragostea Ta în fiecare zi!

  Provocare:

  Îți amintești de o promisiune făcută cuiva și rămasă neîmplinită? Ce-ar fi să o împlinești chiar astăzi?

  Magdalena Toma
  Conferința Muntenia

   

  Da-ul vostru să fie Da! - Devoțional zilnic. Ajută-ne, Doamne, să ne măsurăm cuvintele și faptele după măsura Ta și fă ca ele să oglindească frumusețea și dragostea Ta în fiecare zi! PROVOCARE: Îți amintești de o promisiune făcută cuiva și rămasă neîmplinită? Ce-ar fi să o împlinești chiar astăzi?
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...