Micul coșar

  „Isus, când a văzut-o plângând, pe ea și pe iudeii care veniseră cu ea, S-a înfiorat în duhul Lui și S-a tulburat.” (Ioan 11:33)

  Ascultă ediția audio aici.

  Fata, ieșind de la școală, văzu un mic coșar rezemat de perete și plângând amarnic.

  — Ce ai? De ce plângi? întrebă ea.

  Coșarul tăcea.

  — Dar spune-ne ce s-a întâmplat! întrebară fetele, căci se adunaseră mai multe în jurul lui.

  Cu lacrimile șiroind pe obraji și cu vocea stinsă, băiatul le spuse că pierduse banii munciți, care îi scăpaseră prin buzunarul rupt al hainei. Avea nevoie de 150 de lire.

  — Mi-e frică să mă duc acasă fără bani, mă bate stăpânul!

  Elevele se uitau serioase la el.

  — Eu am doar 10 lire, hai să strângem mai mulți!

  — Maria, dă și tu 10 lire! Cine are bani să-i dea!

  Unele fete aveau bani pentru flori sau alte obiecte, dar ofereau și ele câte 2-3 lire.

  — Să așteptăm fetele din clasa a IV-a, zise una. Ele au mai mulți bani.

  Într-adevăr, suma se strânse repede. Era o priveliște așa de drăgălașă. Coșarul avea acum mâinile pline de bani și buzunarele lui erau numai buchețele de flori de la fetițele care doriseră să îi ofere ceva, dar nu aveau bani.

  Fragmentul adaptat din Cuore, inimă de copil evidențiază cursul firesc al relațiilor interumane, acela în care oamenii simt și înțeleg trăirile celorlalți. Această abordare a vieții, așa cum a făcut și Domnul Hristos de multe ori, poate aduce alinare în sufletele întristate. Gesturile mici sunt o binecuvântare de care mulți sunt lipsiți din pricina ritmului alert care adesea ne învăluie. Empatia manifestată față de oamenii din jur generează încredere, speranță și dragoste.

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți ofere ocazii de a trăi în mod real o viață condusă de Isus Hristos!

  Provocare:

  Vino în întâmpinarea unei nevoi pe care un membru al bisericii o are! E imposibil ca cineva să nu aștepte un sfat, o carte, o vizită sau chiar un ajutor financiar. Dacă niște copii pot fi ajutoare unii pentru ceilalți, cu atât mai mult niște adulți pot deschide inimi mari către mâini mici.

  Rebeca Jercău,
  Conferința Oltenia

   

  Micul coșar - Devoțional zilnic. Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți ofere ocazii de a trăi în mod real o viață condusă de Isus Hristos! PROVOCARE: Vino în întâmpinarea unei nevoi pe care un membru al bisericii o are! E imposibil ca cineva să nu aștepte un sfat, o carte, o vizită sau chiar un ajutor financiar. Dacă niște copii pot fi ajutoare unii pentru ceilalți, cu atât mai mult niște adulți pot deschide inimi mari către mâini mici.
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...