Ascultă-ți chemarea!

„Noi știm că am trecut din moarte la viață, pentru că iubim pe frați. Cine nu iubește pe fratele său rămâne în moarte.” (1 Ioan 3:14)

Ascultă ediția audio aici.

„Câtă vreme poți alina durerea altuia, viața nu este în zadar”, scria Helen Keller (Lillian Eichler Watson, Light from Many Lamps, Simon & Schuster, New York, 1951, p. 123). Cu siguranță, Helen Keller știa ce înseamnă suferința. Din cauza unei boli, la doar un an și jumătate, a rămas complet oarbă și surdă. Însă o învățătoare, arătând multă compasiune și răbdare, a învățat-o pe Helen să scrie și să citească în alfabetul Braille, iar mai târziu să vorbească. Anne Sullivan, învățătoarea lui Helen, înțelegea ce înseamnă frustrarea generată de lupta cu o infirmitate, ea însăși fiind aproape oarbă. Cu timpul, Anne Sullivan s-a atașat foarte mult de Helen, iar între cele două s-a legat o prietenie pe viață. Sensibilizată de empatia învățătoarei sale, Helen s-a hotărât să-și pună viața în slujba orbilor și a surzilor. Reușind, ce-i drept cu mari eforturi, să facă față propriei infirmități, ea a putut manifesta empatie și compasiune față de cei aflați în situații similare. În anul 1915 a fost înființată asociația nonprofit Helen Keller International, care continuă să funcționeze în douăzeci de țări din Africa și Asia, cu scopul de a preveni orbirea și de a reduce malnutriția.

Helen Keller avea nevoie să revină la viață din întunericul care îi cuprinsese sufletul și mintea în copilărie. Ea a înțeles că lumea este cuprinsă de suferință și că scopul fiecăruia este de a-l mângâia pe cel neajutorat. Cei care au trecut de la moarte la viață nu-și manifestă afecțiunea doar într-un cerc restrâns de cunoștințe, ci își extind iubirea către toți oamenii. Astfel, ei dovedesc că au părăsit lumea morții și sunt gata să accepte Împărăția vieții veșnice. Anne Sullivan a contribuit la schimbarea traiectoriei lui Helen, iar Helen, la rândul ei, a susținut oameni din întreaga lume.

Provocare:

Trăiește în armonie cu principiile lui Dumnezeu, manifestând empatie față de aproapele tău până la cel mai înalt nivel – iubirea! Iubirea înseamnă Isus Hristos. Iubirea înseamnă viață.

Rebeca Jercău
Conferința Oltenia

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor