Articolul precedentValódi és hamis megújulás
  Articolul următorSteagurile negre

  Ascultă-ți chemarea!

  „Noi știm că am trecut din moarte la viață, pentru că iubim pe frați. Cine nu iubește pe fratele său rămâne în moarte.” (1 Ioan 3:14)

  Ascultă ediția audio aici.

  „Câtă vreme poți alina durerea altuia, viața nu este în zadar”, scria Helen Keller (Lillian Eichler Watson, Light from Many Lamps, Simon & Schuster, New York, 1951, p. 123). Cu siguranță, Helen Keller știa ce înseamnă suferința. Din cauza unei boli, la doar un an și jumătate, a rămas complet oarbă și surdă. Însă o învățătoare, arătând multă compasiune și răbdare, a învățat-o pe Helen să scrie și să citească în alfabetul Braille, iar mai târziu să vorbească. Anne Sullivan, învățătoarea lui Helen, înțelegea ce înseamnă frustrarea generată de lupta cu o infirmitate, ea însăși fiind aproape oarbă. Cu timpul, Anne Sullivan s-a atașat foarte mult de Helen, iar între cele două s-a legat o prietenie pe viață. Sensibilizată de empatia învățătoarei sale, Helen s-a hotărât să-și pună viața în slujba orbilor și a surzilor. Reușind, ce-i drept cu mari eforturi, să facă față propriei infirmități, ea a putut manifesta empatie și compasiune față de cei aflați în situații similare. În anul 1915 a fost înființată asociația nonprofit Helen Keller International, care continuă să funcționeze în douăzeci de țări din Africa și Asia, cu scopul de a preveni orbirea și de a reduce malnutriția.

  Helen Keller avea nevoie să revină la viață din întunericul care îi cuprinsese sufletul și mintea în copilărie. Ea a înțeles că lumea este cuprinsă de suferință și că scopul fiecăruia este de a-l mângâia pe cel neajutorat. Cei care au trecut de la moarte la viață nu-și manifestă afecțiunea doar într-un cerc restrâns de cunoștințe, ci își extind iubirea către toți oamenii. Astfel, ei dovedesc că au părăsit lumea morții și sunt gata să accepte Împărăția vieții veșnice. Anne Sullivan a contribuit la schimbarea traiectoriei lui Helen, iar Helen, la rândul ei, a susținut oameni din întreaga lume.

  Provocare:

  Trăiește în armonie cu principiile lui Dumnezeu, manifestând empatie față de aproapele tău până la cel mai înalt nivel – iubirea! Iubirea înseamnă Isus Hristos. Iubirea înseamnă viață.

  Rebeca Jercău
  Conferința Oltenia

   

  Ascultă-ți chemarea! - Devoțional zilnic. PROVOCARE: Trăiește în armonie cu principiile lui Dumnezeu, manifestând empatie față de aproapele tău până la cel mai înalt nivel – iubirea! Iubirea înseamnă Isus Hristos. Iubirea înseamnă viață.
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...