Scrie o listă!

„Aceasta este porunca Mea: Să vă iubiți unii pe alții cum v-am iubit Eu.” (Ioan 15:12)

Ascultă ediția audio aici.

O listă cu numele a peste opt sute de evrei salvați de Oskar Schindler a fost găsită de angajații unei biblioteci din Sydney printre manuscrisele scriitorului australian Thomas Keneally. Lista, lungă de treisprezece pagini, este o copie a originalului, redactat la o mașină de scris pe 18 aprilie 1945, într-una dintre ultimele zile ale celui de-al Doilea Război Mondial. Documentul i-a fost încredințat scriitorului australian în anul 1980 de Leopold Pfefferberg, regăsit și el pe listă, ca „muncitorul numărul 173”, cel care a încercat să îl convingă pe romancier să scrie povestea salvatorului. Oskar Schindler a salvat o mie două sute de oameni de la moarte, și totuși a făcut o afirmație remarcabilă: dacă ar fi cheltuit mai puțin, dacă ar fi strâns mai mulți bani, dacă și-ar fi dat mașina, ar mai fi salvat câteva persoane. Încă un om în schimbul unui obiect. Lista de nume aducea viața în dreptul celui scris pe ea. Dincolo de listă nu exista decât chin, dispreț, durere și în final moarte.

Ce l-a determinat pe Oskar Schindler să-și sacrifice libertatea și averea? Capacitatea de a se identifica cu altcineva a fost sursa alegerilor sale. În calitate de creștini, avem un motiv în plus să fim catalizatorii empatiei. Lista de la Golgota a lui Isus Hristos a conținut numele tuturor și cu viața Sa El a schimbat traiectoria viitorului nostru. Nimic nu transmite mai multă credință și iubire decât preocuparea noastră de a le fi alături oamenilor în situații nefavorabile. Porunca de a ne iubi aproapele ca pe noi înșine nu ar fi posibilă dacă nu ne-am pune în locul lui.

Provocare:

Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

Rebeca Jercău
Conferința Oltenia

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor