Articolul precedentA szombat teljesebb hirdetése
  Articolul următorMăreţia slujirii

  Scrie o listă!

  „Aceasta este porunca Mea: Să vă iubiți unii pe alții cum v-am iubit Eu.” (Ioan 15:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  O listă cu numele a peste opt sute de evrei salvați de Oskar Schindler a fost găsită de angajații unei biblioteci din Sydney printre manuscrisele scriitorului australian Thomas Keneally. Lista, lungă de treisprezece pagini, este o copie a originalului, redactat la o mașină de scris pe 18 aprilie 1945, într-una dintre ultimele zile ale celui de-al Doilea Război Mondial. Documentul i-a fost încredințat scriitorului australian în anul 1980 de Leopold Pfefferberg, regăsit și el pe listă, ca „muncitorul numărul 173”, cel care a încercat să îl convingă pe romancier să scrie povestea salvatorului. Oskar Schindler a salvat o mie două sute de oameni de la moarte, și totuși a făcut o afirmație remarcabilă: dacă ar fi cheltuit mai puțin, dacă ar fi strâns mai mulți bani, dacă și-ar fi dat mașina, ar mai fi salvat câteva persoane. Încă un om în schimbul unui obiect. Lista de nume aducea viața în dreptul celui scris pe ea. Dincolo de listă nu exista decât chin, dispreț, durere și în final moarte.

  Ce l-a determinat pe Oskar Schindler să-și sacrifice libertatea și averea? Capacitatea de a se identifica cu altcineva a fost sursa alegerilor sale. În calitate de creștini, avem un motiv în plus să fim catalizatorii empatiei. Lista de la Golgota a lui Isus Hristos a conținut numele tuturor și cu viața Sa El a schimbat traiectoria viitorului nostru. Nimic nu transmite mai multă credință și iubire decât preocuparea noastră de a le fi alături oamenilor în situații nefavorabile. Porunca de a ne iubi aproapele ca pe noi înșine nu ar fi posibilă dacă nu ne-am pune în locul lui.

  Provocare:

  Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Rebeca Jercău
  Conferința Oltenia

   

  Scrie o listă! - Devoțional zilnic. PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...