Articolul precedentA második angyal üzenete
  Articolul următorCanale de binecuvântare

  Ștefan

  „Ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel.” (Luca 6:31)

  Ascultă ediția audio aici.

  Îmi amintesc cu drag de colegii mei din școala generală și în mod special de atitudinea lor față de unul dintre elevi. Ștefan părea un copil ca noi toți când a venit în clasa I. Din când în când, se împiedica de praf, cum spunea el, și cădea. Alteori, îi scăpa pixul din mână în timp ce scria. În timpul orelor de educație fizică nu era cel mai activ copil, dar firea lui jucăușă părea să estompeze boala de care suferea – tetrapareză spastică. Situația lui se agrava de la an la an și, într-o zi, l-am văzut imobilizat într-un scaun cu rotile. Nu mai putea să meargă. Mișcările corpului erau mai greoaie și a scrie în ritm cu ceilalți elevi devenise deja o probă demnă de Jocurile Olimpice. Deseori, Ștefan devenea ursuz din cauza suferinței lui.

  Totuși, partea frumoasă a situației era că absolut niciun coleg sau profesor nu manifesta dispreț, jenă sau răutate față de neputința și accesele lui de furie. Când colegii ieșeau în curte, ieșea și Ștefan cu ei, când se jucau, participa și el, când se înfuria din cauza unui eșec, nu era nici măcar tachinat, ci încurajat să încerce din nou. Am stat pe rând în bancă cu Ștefan pentru a-l ajuta să scrie, uneori să bea apă… și, surprinzător, totul venea de la sine pentru că el era colegul nostru. Eram un întreg la care Ștefan participa cu exemplul lui de perseverență, iar noi simțeam dorința de a-i face orele petrecute la școală mai ușoare. Empatia colegilor trecea dincolo de minutele pe care ei le petreceau având grijă de Ștefan. Ei găsiseră sensul rugăciunii pe care o rosteau la orele de religie.

  Regula de aur pune în umbră tendința noastră egoistă și o transformă în altruism. Numai cei care fac din regula de aur principiul lor de viață se pot numi creștini. Atitudinea față de semeni este un indicator clar al raportului nostru cu Dumnezeu.

  Provocare:

  Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Rebeca Jercău
  Conferința Oltenia

   

  Ștefan - Devoțional zilnic. PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!
  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...