Articolul precedentA három angyal üzenete
  Articolul următorSlujirea lui Dumnezeu (I)

  Eu sau el

  „Astfel dar, ca niște aleși ai lui Dumnezeu, sfinți și preaiubiți, îmbrăcați-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândețe, cu îndelungă răbdare.” (Coloseni 3:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Mark Manson, în articolul „The Disease of More” („Boala dorinței de mai mult”), vorbește despre acest concept, denumit astfel de antrenorul de baschet Pat Riley. Acesta a remarcat că multe echipe profesioniste de baschet, hochei, fotbal sau baseball nu repetă performanțele din trecut. Motivul principal este că echipa este învinsă din interior, nu din afară.

  Jucătorii vor mai mult. La început, „mai mult” este câștigarea campionatului. Dar, după ce au câștigat, nu mai este de ajuns. „Mai mult” se transformă în altceva: mai mulți bani, mai multe reclame, mai multă atenție din partea mass-mediei.

  Rezultatul final: ceea ce a fost cândva un grup unit de oameni ce luptau pentru un singur scop începe să se destrame. Egoul este implicat de acum. Atitudinea mintală a echipei se schimbă, iar armonia perfectă care era înainte devine un dezastru toxic. Jucătorii se simt îndreptățiți să ignore micile sarcini de rutină care câștigă de fapt campionate, considerând că și-au dobândit dreptul de a nu le mai face. Apoi, echipa care era cea mai talentată sfârșește eșuând. În final, echipa este detronată, dar nu de alte echipe mai bune, ci de această forță distructivă din interior.

  Ce este egoismul? O atitudine de preocupare exagerată pentru interesele personale și de nesocotire a intereselor altora.

  Nu cumva și noi am devenit prea încrezători în forțele proprii și am uitat forța reală care mișcă totul? Da, vorbesc despre dragoste, despre grija față de binele celuilalt. Dacă biserica a fost o forță cândva, a fost pentru că iubirea era cea care punea fiecare persoană în acțiune.

  „Dacă cineva nu este curățit prin ascultarea de adevăr și nu-și învinge egoismul, mândria și patimile rele, îngerii lui Dumnezeu au primit următoarea poruncă: «El este lipit de idolii lui. Lăsați-l în pace»; și ei trec mai departe, la lucrarea lor, lăsându-l pe acela cu trăsăturile lui păcătoase nesupuse, în stăpânirea îngerilor răi” (1MB, p. 164).

  Dumnezeu ne cheamă să grăbim pasul înainte de a fi prea târziu.

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta!

  Provocare:

  Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Bobi Ciocârlan
  Conferința Muntenia

   

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te lui Dumnezeu să ridice tineri din biserica ta care să predice cu putere despre Împărăția cerurilor! PROVOCARE: Gândește-te la un tânăr din biserica ta care crezi că ar putea deveni un pastor bun și încurajează-l în această direcție!

  Adevăratul motiv al mustrării

  Doamne, ajută-mă să nu mă mai simt așa de repede lezat de cuvintele sau faptele altora! Dă-mi dragostea de a vorbi cu ei și înțelepciunea de a găsi calea spre împăcare! PROVOCARE: Este cineva care consideri că ți-a greșit? Ai curaj și mergi astăzi să vorbești cu el!

  Disciplinează prin vulnerabilitate!

  Tată, dă-mi tăria de caracter să fiu vulnerabil disciplinându-mi copilul spre slava Ta! PROVOCARE: Alege astăzi să îți controlezi mânia și, atunci când este nevoie de disciplină, gândește-te și la propriile tale greșeli!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...