Articolul precedentA nyomorúságos idő
  Articolul următorA da sau a nu da

  Noi, ei, El

  „Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă.” (Matei 11:28)

  Ascultă ediția audio aici.

  Invitația lui Isus din acest verset este universală, nu exclusivistă, bazată pe calificare. El îi cheamă pe toți. Portretul pe care evangheliștii I-l fac lui Isus este al unei persoane calde, accesibile, abordabile. El nu a gândit și nu a acționat niciodată în termeni de „noi” și „ei”, minimal și restrictiv. El S-a pierdut pe Sine în slujirea celorlalți, indiferent de vârstă, naționalitate, religie, sex sau statut social. Dacă un lepros, un copil sau un păgân se simțeau bine în prezența lui Isus și-L căutau, erau bine-veniți în compania Sa. Ei bine, dacă biserica e trupul lui Hristos (1 Corinteni 12:27), nu crezi că ea ar trebui să arate și să se poarte ca Isus? În termeni practici, biserica e o comunitate care Îl are pe Hristos în centru, iar dacă Hristos este în centru, atunci biserica e o comunitate a închinătorilor, o comunitate slujitoare, o comunitate a părtășiei, o comunitate inclusivistă, nu exclusivistă, o comunitate a încurajării, a iertării și a vindecării. Dumnezeu face biserica, iar ea e chemată de El să fie distinctă, nu distantă.

  Când Hristos este în centru, biserica încetează să fie un club social, un loc al competiției, o paradă a modei, o mișcare politică, un produs care să fie consumat, o oportunitate de a te plânge. Conform invitației, dacă simți nevoia de vindecare și refacere, atunci biserica e locul ideal pentru aceasta. Noi venim împreună pentru a-L cunoaște personal pe Isus, pentru a crește cu El și pentru a merge împreună cu El în misiune. Dacă astăzi te dezamăgește biserica, înțelege că ea are nevoie de oameni care își așază pe scaunele ei nu doar trupurile, ci și inima și mintea, persoane responsabile, oameni maturi unși cu Duhul Sfânt – are nevoie de tine.

  Ce-ar fi să alegi ca, de astăzi înainte, să vii la biserică nu cu mentalitatea unuia care consumă, ci cu mentalitatea unuia care dorește să aibă o legătură cu ceilalți și cu Isus, a unuia care dorește să contribuie?

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău!

  Provocare:

  Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  Dragoș Brașoveanu
  Conferința Muntenia

   

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te lui Dumnezeu să ridice tineri din biserica ta care să predice cu putere despre Împărăția cerurilor! PROVOCARE: Gândește-te la un tânăr din biserica ta care crezi că ar putea deveni un pastor bun și încurajează-l în această direcție!

  Adevăratul motiv al mustrării

  Doamne, ajută-mă să nu mă mai simt așa de repede lezat de cuvintele sau faptele altora! Dă-mi dragostea de a vorbi cu ei și înțelepciunea de a găsi calea spre împăcare! PROVOCARE: Este cineva care consideri că ți-a greșit? Ai curaj și mergi astăzi să vorbești cu el!

  Disciplinează prin vulnerabilitate!

  Tată, dă-mi tăria de caracter să fiu vulnerabil disciplinându-mi copilul spre slava Ta! PROVOCARE: Alege astăzi să îți controlezi mânia și, atunci când este nevoie de disciplină, gândește-te și la propriile tale greșeli!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...