Articolul precedentIsten népének hűsége
  Articolul următorTransplant de inimă

  O bucată de plăcintă

  „Dacă cineva nu are grijă de ai săi, mai ales de cei din familia sa, atunci s-a lepădat de credință și este mai rău decât un necredincios.” (1 Timotei 5:8, NTR)

  Ascultă ediția audio aici.

  La prima citire, afirmația lui Pavel întărește datoria pe care o au părinții, dar și familia extinsă, față de copiii lor: să nu le lipsească nimic din ceea ce îi poate ajuta să se dezvolte din punct de vedere fizic, intelectual și spiritual.

  Însă, la o citire mai atentă, putem observa că precizarea „mai ales de cei din familia sa” implică ideea că „ai săi” include și altă categorie. Sugestia noastră este că acești „ai săi” sunt copiii familiei noastre creștine: biserica locală.

  Dacă în trecut nevoile presante erau legate de alimente, iar biserica era chemată să ajute familiile mai sărace să-și hrănească și să-și îmbrace copiii, astăzi lucrurile s-au schimbat. Deși există încă familii care au nevoie de asistență materială, cel mai mare sprijin pe care îl putem acorda familiilor din biserica noastră este de natură spirituală.

  Se spune adesea că tinerii și copiii sunt viitorul bisericii, însă acest lucru este doar parțial adevărat. Ei sunt și prezentul bisericii, pentru că ei participă la programele acesteia împreună cu familiile lor în fiecare Sabat. Iar o biserică fără tineri și copii simte acut lipsa acestora.

  Cea mai bună metodă de a-i ajuta pe copii și pe tineri să învingă ispitele și să evite comportamentele dăunătoare și riscante este aceeași care îi ajută să Îl cunoască pe Dumnezeu și să ia decizii bune legate de viața lor spirituală. Ei învață prin implicare, iar această metodă este simplă: să îi implicăm pe copii și pe tineri în viața și lucrarea bisericii. Sau, cum spunea un veteran al lucrării de tineret, pastorul Baraka Muganda: să le oferim o bucată de plăcintă și cu siguranță vor dori să ia masa cu noi!

  Doamne, fă Tu ca, prin influența noastră în familie și în biserică, să îi ajutăm pe copii și pe tineri să Te cunoască cu adevărat și să Te primească din toată inima în viața lor!

  Provocare:

  Împărtășește cu un tânăr ceva din activitatea pe care o faci în biserica ta!

  Cristian Modan
  Conferința Muntenia

   

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te lui Dumnezeu să ridice tineri din biserica ta care să predice cu putere despre Împărăția cerurilor! PROVOCARE: Gândește-te la un tânăr din biserica ta care crezi că ar putea deveni un pastor bun și încurajează-l în această direcție!

  Adevăratul motiv al mustrării

  Doamne, ajută-mă să nu mă mai simt așa de repede lezat de cuvintele sau faptele altora! Dă-mi dragostea de a vorbi cu ei și înțelepciunea de a găsi calea spre împăcare! PROVOCARE: Este cineva care consideri că ți-a greșit? Ai curaj și mergi astăzi să vorbești cu el!

  Disciplinează prin vulnerabilitate!

  Tată, dă-mi tăria de caracter să fiu vulnerabil disciplinându-mi copilul spre slava Ta! PROVOCARE: Alege astăzi să îți controlezi mânia și, atunci când este nevoie de disciplină, gândește-te și la propriile tale greșeli!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...