Mergem acasă!

„Și, iată, Eu vin curând! Ferice de cel ce păzește cuvintele prorociei din cartea aceasta!” (Apocalipsa 22:7)

Ascultă ediția audio aici.

A șasea fericire din Apocalipsa este însoțită de făgăduința că Isus vine curând. Iar aceste cuvinte sunt demne de crezare deoarece mesagerul le-a primit direct din partea lui Dumnezeu. Imediat după intervenția îngerului, Isus repetă încă o dată faptul că va veni repede (Apocalipsa 22:12,20), invitându-i pe cei care citesc și ascultă să păzească cuvintele din carte. Această profeție nu este dată ca să „satisfacă curiozitatea cu privire la viitor, ci ca să-i încurajeze pe oamenii lui Dumnezeu să Îi rămână loiali lui Hristos în fața asupririi și a persecuției, în vreme ce așteaptă apropiata venire a Domnului” (Ranko Stefanovic, Revelation of Jesus Christ, ed. a 2-a, Andrews University Press, Berrien Springs, 2009, p. 606).

Semnele din jurul nostru ne dovedesc că Domnul Isus vine curând. Ce zi pentru a fi în viață! Ce oportunitate pentru noi, adventiștii de ziua a șaptea, să predicăm mesajul celor trei îngeri din Apocalipsa 14, care îndreaptă oamenii spre neprihănirea lui Hristos și adevărata închinare! Ce timp pentru a stărui în rugăciune să primim darul Duhului Sfânt noi, familiile noastre, biserica și întreaga lume! Suntem atât de aproape de împlinirea făgăduinței că Isus va veni să ne ia acasă (Ioan 14:1-3)!

Venirea Domnului înseamnă însă și ruperea lanțului obișnuinței, a cotidianului la care ne-am adaptat. De multe ori, planurile noastre pentru noi și copiii noștri se leagă de lumea aceasta și de un trai mai bun aici, uitând că suntem străini și călători. A trăi așteptând înseamnă a le spune copiilor noștri că, oricât de bine sau rău ne-ar fi aici, cetățenia noastră este în ceruri. Înseamnă a-i ajuta să vadă în mâine nu atât traiul liniștit pe care îl dorim, cât ziua întâlnirii cu El, ziua în care vom merge în sfârșit acasă.

Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi!

Provocare:

Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

Eduart Tilihoi
Conferința Moldova

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor