Articolul precedentMai este loc și pentru El?
  Articolul următorMăsura corectă

  Mergem acasă!

  „Și, iată, Eu vin curând! Ferice de cel ce păzește cuvintele prorociei din cartea aceasta!” (Apocalipsa 22:7)

  Ascultă ediția audio aici.

  A șasea fericire din Apocalipsa este însoțită de făgăduința că Isus vine curând. Iar aceste cuvinte sunt demne de crezare deoarece mesagerul le-a primit direct din partea lui Dumnezeu. Imediat după intervenția îngerului, Isus repetă încă o dată faptul că va veni repede (Apocalipsa 22:12,20), invitându-i pe cei care citesc și ascultă să păzească cuvintele din carte. Această profeție nu este dată ca să „satisfacă curiozitatea cu privire la viitor, ci ca să-i încurajeze pe oamenii lui Dumnezeu să Îi rămână loiali lui Hristos în fața asupririi și a persecuției, în vreme ce așteaptă apropiata venire a Domnului” (Ranko Stefanovic, Revelation of Jesus Christ, ed. a 2-a, Andrews University Press, Berrien Springs, 2009, p. 606).

  Semnele din jurul nostru ne dovedesc că Domnul Isus vine curând. Ce zi pentru a fi în viață! Ce oportunitate pentru noi, adventiștii de ziua a șaptea, să predicăm mesajul celor trei îngeri din Apocalipsa 14, care îndreaptă oamenii spre neprihănirea lui Hristos și adevărata închinare! Ce timp pentru a stărui în rugăciune să primim darul Duhului Sfânt noi, familiile noastre, biserica și întreaga lume! Suntem atât de aproape de împlinirea făgăduinței că Isus va veni să ne ia acasă (Ioan 14:1-3)!

  Venirea Domnului înseamnă însă și ruperea lanțului obișnuinței, a cotidianului la care ne-am adaptat. De multe ori, planurile noastre pentru noi și copiii noștri se leagă de lumea aceasta și de un trai mai bun aici, uitând că suntem străini și călători. A trăi așteptând înseamnă a le spune copiilor noștri că, oricât de bine sau rău ne-ar fi aici, cetățenia noastră este în ceruri. Înseamnă a-i ajuta să vadă în mâine nu atât traiul liniștit pe care îl dorim, cât ziua întâlnirii cu El, ziua în care vom merge în sfârșit acasă.

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi!

  Provocare:

  Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Eduart Tilihoi
  Conferința Moldova

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te lui Dumnezeu să ridice tineri din biserica ta care să predice cu putere despre Împărăția cerurilor! PROVOCARE: Gândește-te la un tânăr din biserica ta care crezi că ar putea deveni un pastor bun și încurajează-l în această direcție!

  Adevăratul motiv al mustrării

  Doamne, ajută-mă să nu mă mai simt așa de repede lezat de cuvintele sau faptele altora! Dă-mi dragostea de a vorbi cu ei și înțelepciunea de a găsi calea spre împăcare! PROVOCARE: Este cineva care consideri că ți-a greșit? Ai curaj și mergi astăzi să vorbești cu el!

  Disciplinează prin vulnerabilitate!

  Tată, dă-mi tăria de caracter să fiu vulnerabil disciplinându-mi copilul spre slava Ta! PROVOCARE: Alege astăzi să îți controlezi mânia și, atunci când este nevoie de disciplină, gândește-te și la propriile tale greșeli!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...