Gata oricând!

„Domnul zisese lui Avram: «Ieși din țara ta, din rudenia ta și din casa tatălui tău și vino în țara pe care ți-o voi arăta. […]» Avram a plecat, cum îi spusese Domnul.” (Geneza 12:1,4)

Ascultă ediția audio aici.

„Pentru Domnul… gata oricând!” este deviza tinerilor care fac parte din clubul „Exploratori pentru viitor”. Îți trebuie ceva curaj să ai o asemenea deviză, pentru că nu este simplu să fii disponibil în orice moment în care ești solicitat să faci ceva. Dar pentru așa tineri curajoși cum sunt exploratorii, deviza este potrivită.

Acum să ne gândim o clipă cum ar arăta biserica noastră dacă fiecare credincios I-ar spune lui Dumnezeu că este disponibil în orice moment să răspundă chemării Sale. Mai mult decât atât, cum ar fi ca astăzi fiecare dintre noi să mergem înaintea lui Dumnezeu și să-I spunem că ne punem la dispoziția Sa? Să ne folosească El așa cum știe mai bine. Cred că îți imaginezi răspunsul…

Aceste cuvinte sună frumos, dar ne dăm seama că este greu de realizat un asemenea lucru. Nu pentru că Dumnezeu ar fi copleșit de mulțimea răspunsurilor credincioșilor Săi, ci pentru că fiecăruia dintre noi, în timp ce citeam cuvintele de mai sus, ne-au trecut prin minte tot felul de impedimente. Ne-am gândit că nu este posibil acum sau nu chiar în felul acesta.

Dar dacă Dumnezeu ne cere să ieșim din zona noastră de confort? Dacă ne cere să renunțăm la obstacolele din mintea noastră, așteptându-ne să ne ofere ceva mai bun?

Gândește-te la Noe! Ce îl recomanda pentru o astfel de lucrare? Tinerețea sa? Avea 600 de ani! Puterea? Erau alții mai puternici! O familie numeroasă? Avea doar trei fii! Iată ce îl recomanda: „Noe era un om neprihănit și fără pată între cei din vremea lui: Noe umbla cu Dumnezeu” (Geneza 6:9).

Noe umbla cu Dumnezeu. El ieșise din zona de confort și se pusese la dispoziția Domnului. Rezultatul? Salvarea de la moarte și bucuria vieții depline.

Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi!

Provocare:

Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

Alexandru Ciurea
Conferința Muntenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor