Articolul precedentÉlelem és földek az utolsó napokban
  Articolul următorMarea trimitere

  Gata oricând!

  „Domnul zisese lui Avram: «Ieși din țara ta, din rudenia ta și din casa tatălui tău și vino în țara pe care ți-o voi arăta. […]» Avram a plecat, cum îi spusese Domnul.” (Geneza 12:1,4)

  Ascultă ediția audio aici.

  „Pentru Domnul… gata oricând!” este deviza tinerilor care fac parte din clubul „Exploratori pentru viitor”. Îți trebuie ceva curaj să ai o asemenea deviză, pentru că nu este simplu să fii disponibil în orice moment în care ești solicitat să faci ceva. Dar pentru așa tineri curajoși cum sunt exploratorii, deviza este potrivită.

  Acum să ne gândim o clipă cum ar arăta biserica noastră dacă fiecare credincios I-ar spune lui Dumnezeu că este disponibil în orice moment să răspundă chemării Sale. Mai mult decât atât, cum ar fi ca astăzi fiecare dintre noi să mergem înaintea lui Dumnezeu și să-I spunem că ne punem la dispoziția Sa? Să ne folosească El așa cum știe mai bine. Cred că îți imaginezi răspunsul…

  Aceste cuvinte sună frumos, dar ne dăm seama că este greu de realizat un asemenea lucru. Nu pentru că Dumnezeu ar fi copleșit de mulțimea răspunsurilor credincioșilor Săi, ci pentru că fiecăruia dintre noi, în timp ce citeam cuvintele de mai sus, ne-au trecut prin minte tot felul de impedimente. Ne-am gândit că nu este posibil acum sau nu chiar în felul acesta.

  Dar dacă Dumnezeu ne cere să ieșim din zona noastră de confort? Dacă ne cere să renunțăm la obstacolele din mintea noastră, așteptându-ne să ne ofere ceva mai bun?

  Gândește-te la Noe! Ce îl recomanda pentru o astfel de lucrare? Tinerețea sa? Avea 600 de ani! Puterea? Erau alții mai puternici! O familie numeroasă? Avea doar trei fii! Iată ce îl recomanda: „Noe era un om neprihănit și fără pată între cei din vremea lui: Noe umbla cu Dumnezeu” (Geneza 6:9).

  Noe umbla cu Dumnezeu. El ieșise din zona de confort și se pusese la dispoziția Domnului. Rezultatul? Salvarea de la moarte și bucuria vieții depline.

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi!

  Provocare:

  Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Alexandru Ciurea
  Conferința Muntenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te lui Dumnezeu să ridice tineri din biserica ta care să predice cu putere despre Împărăția cerurilor! PROVOCARE: Gândește-te la un tânăr din biserica ta care crezi că ar putea deveni un pastor bun și încurajează-l în această direcție!

  Adevăratul motiv al mustrării

  Doamne, ajută-mă să nu mă mai simt așa de repede lezat de cuvintele sau faptele altora! Dă-mi dragostea de a vorbi cu ei și înțelepciunea de a găsi calea spre împăcare! PROVOCARE: Este cineva care consideri că ți-a greșit? Ai curaj și mergi astăzi să vorbești cu el!

  Disciplinează prin vulnerabilitate!

  Tată, dă-mi tăria de caracter să fiu vulnerabil disciplinându-mi copilul spre slava Ta! PROVOCARE: Alege astăzi să îți controlezi mânia și, atunci când este nevoie de disciplină, gândește-te și la propriile tale greșeli!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...