Lecții valoroase

  „Atunci I-au adus niște copilași, ca să-Și pună mâinile peste ei și să Se roage pentru ei. Dar ucenicii îi certau. Și Isus le-a zis: «Lăsați copilașii să vină la Mine și nu-i opriți, căci Împărăția cerurilor este a celor ca ei.» După ce Și-a pus mâinile peste ei, a plecat de acolo.” (Matei 19:13-15)

  Ascultă ediția audio aici.

  Îmi aduc aminte de parcă s-ar fi petrecut ieri de vremurile în care, singur fiind sau proaspăt căsătorit, priveam intrigat sau uneori total neînțelegând cum era posibil așa ceva; chiar îmi exprimam indignarea pentru comportamentul perturbator al unor copii în locul de închinare și pentru incapacitatea părinților, pe care o asociam pe atunci cu lipsa interesului de a face ceva în acest sens.

  Nu te grăbi să mă judeci! Dumnezeu are propriul Său mod, uneori extrem de ironic, dar întotdeauna plin de iubire, în care ne învață lecțiile de care avem nevoie. În decembrie 2013, eu și soția mea deveneam părinți, iar dincolo de toate provocările și binecuvântările care derivă din această experiență, nu de puține ori am povestit lucrul pentru care Îi sunt recunoscător lui Dumnezeu. Ar fi putut să ne dea cel mai ascultător, mai cuminte și mai liniștit copil cu putință, în schimb El a ales să ni-l dea pe… Theodor, darul lui Dumnezeu pentru noi. Și, știi, lecțiile valoroase sunt și ele un mare dar, pentru că, fără a mă lăsa vreo clipă să mă amăgesc la gândul că am fi cei mai potriviți și mai calificați părinți, Dumnezeu mi-a oferit exact ceea ce îmi trebuia ca să-i înțeleg pe cei de lângă mine care treceau sau trec prin aceleași experiențe dificile cu micuții lor.

  Chemarea lui Dumnezeu pentru noi, ca părinți sau ca membri ai bisericii, în raport cu copiii noștri și cu cei ai bisericii este să vedem în ei ceea ce pot deveni printr-o manifestare plină de dragoste și prin implicarea noastră în dezvoltarea lor.

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste!

  Provocare:

  Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Mihai Liviu Papadopol
  Conferința Muntenia

   

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te lui Dumnezeu să ridice tineri din biserica ta care să predice cu putere despre Împărăția cerurilor! PROVOCARE: Gândește-te la un tânăr din biserica ta care crezi că ar putea deveni un pastor bun și încurajează-l în această direcție!

  Adevăratul motiv al mustrării

  Doamne, ajută-mă să nu mă mai simt așa de repede lezat de cuvintele sau faptele altora! Dă-mi dragostea de a vorbi cu ei și înțelepciunea de a găsi calea spre împăcare! PROVOCARE: Este cineva care consideri că ți-a greșit? Ai curaj și mergi astăzi să vorbești cu el!

  Disciplinează prin vulnerabilitate!

  Tată, dă-mi tăria de caracter să fiu vulnerabil disciplinându-mi copilul spre slava Ta! PROVOCARE: Alege astăzi să îți controlezi mânia și, atunci când este nevoie de disciplină, gândește-te și la propriile tale greșeli!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...